Početna Sport Slađana Perunović promoterka 6. Novske Skalinade

Slađana Perunović promoterka 6. Novske Skalinade

0

Da Novska Skalinada postaje sve popularniji dio sportskog, ali i autentičnog programa Praznika mimoze dokazuje i to što je ove godine za nedjeljnu 6. Novsku skalinadu prijavljeno rekodnih 210 takmičara i takmičarki.

Promoterka ove trke od Škvera do vrha Španjole je poznata crnogorska ateltičarka Slađana Perunović, dobitnica brojnih međunarodnih i domaćih medalja, sportska heroina Nikšića.

Slađana Perunović će se već sjutra naći među najmlađim učesnicima Male Skalinade, jer će najuspješnijima u trci od Škvera do Trga Nikole Đurkovića dodjeljivati medalje. Za veliku Skalinadu prijave su zatvorene još prije sedam dana, a za Dječiju je prijavljeno 60-toro mališana od 2 do 11 godina, i još ima mogućnposti za prijave

Ove godine je veoma jaka ženska i muška konkurencija na Velikoj Skalinadi, sa najbiljim crnogorskim atletičarima. Na stazi, dugoj 1280 m sa 646 skala, naći će se čak 82 žene, što je dosadšnji rekord.

U trci skalama do vrha Gornjeg grada naći će se sve uzrastne kategorije. Najstariji takmičar 6. Novske skalinade ima 70, a takmičarka 68 godina, a čak 13 takmičara je ispod 11 godina.

-Interesovanje je izvan svih naših očekivanja. Dolazi nam jedna grupa od 25 takmičara iz Kotora, takođe iz Splita, Dubrovnika, kao i nekoliko takmičara iz BIH, naravno iz crnogroskih gradova…Podsjećam, da je u 12 sati sjutra otvorni trening za učesnike koji će proći stazu od Škvera do Španjole, kao i uzimanje startnih brojeva za obje Skalinade – navodi Luka Čupić, predsjednik TK X Herceg Novi, koji je organizator.

Start Male Skalinade je sjutra u 15 časova. Startne brojeve za nedjeljnu Skalinadu moguće je preuzeti sjutra od 12 do 17 časova, kao i u nedjelju od 8.30 do 10 h. Start je u 10.30 i takmičari će trčati na svakih 30 sekundi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code