Početna Oko nas Tivat Slavni Džoni Dep sredinom marta u Tivtu

Slavni Džoni Dep sredinom marta u Tivtu

0

Na nekoliko lokacija u Tivtu tokom marta biće snimane scene novog filma holivudske zvijezde Džonija Depa. To je dogovorio predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac sa predstavnicima producentske kuće Work in progress /WIP/. Opština Tivat daće podršku filmskom ostvarenju na engleskom jeziku,“Minamata”, u kome Dep igra glavnu ulogu.

Snimanje je počelo u Srbiji, prethodno u Japanu, a sredinom marta filmska ekipa, uključujući i Depa, će sedam dana snimati u Tivtu.

„Projekti poput filma Minamata su poželjni za našu opštinu i mi smo već obezbijedili saglasnosti, kao i podršku opštinskih preduzeća i javnih ustanova“, saopštio je predsjednik Kusovac.

Filmska ekipa koja dolazi u Tivat brojaće oko dvije stotine članova, a Dep će scene iz života američkog fotografa Judžina Smita snimati na Ostrvu cvijeća, tivatskoj Župi i plaži Kalardovo.

Opština Tivat je odobrila lokacije i pomogla je produkciji u komunikaciji sa opštinskim preduzećima i državnim organima. Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti biće angažovani mještani. Podršku projektu su već dali Komunalno Tivat i Opština Tivat.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu, /W. Eugene Smith/. Nakon II svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Lajf /Life/ i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas /Andrew Levitas/. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit /Aileen Mioko Smith/ i Judžina u adaptaciji Dejvida K. Keslera /David K. Kessler/.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs /Ralph Graves/ ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču: razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code