Početna Ekonomija Slijede nove mjere za brži oporavak turizma i ekonomije, ko ih krši...

Slijede nove mjere za brži oporavak turizma i ekonomije, ko ih krši ostaje bez subvencija

6

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je na pressu da poboljšanje ekonomske aktivnosti uslovljeno razvojem epidemiološke situacije. On je istakao da danonoćno rade na paketu za pomoć privredi, te da razmatraju mogućnost da kompanije koje budu kršile mjere ne dobiju subvencije.

On smatra da će nove mjere omogućiti brži oporavk turizmam kao i cjelokupne ekonomije, smatra on.

“Nadam se da će slobodan ulazak u Crnu Goru i slobodno kretanje unutar zemlje ostati na snazi”, kazao je Milatović. Slobodno kretanje uz maksimalno poštovanje mjera preduslov su svih pozitivnih ekonomskih efekata.

“Zbog ograničenja ulaska u Crnu Goru izgubili smo oko 450 miliona eura. Tokom ljetnjih mjeseci je zanemarljiv broj turista bio odgovoran za transmisiju virusa unutar Crne Gore”, rekao je Milatović.

Dodao je da je slobodno kretanje i maksimalna i lična odgovornost preduslov svih pozitivnih ekonomskih efekata.

“Svi smo često svjedoci kršenja mjera širom Crne Gore. Odlučili smo i da razmotrimo da kompanije koje budu kršile mjere budu onemogućene da dobiju državne subvencije namijenjene privredi. Ministarstvo ekonomskog razvoja sa drugim resorima radi na pripremi paketa mjera za privredu prvi kvartal”, kazao je Milatović.

6 Komentari

 1. Tokom ljetnjih mjeseci je zanemarljv broj turista bio odgovoran za transmisiju virusa. Pa da ih je bilo više i transmisija bi bila veća Milatoviću.

  2
  2
 2. trebalo je sve zatvorit kao proljetos na minimum mjesec dana pa pomalo od februara ili marta mjenjat, ublazavat, prilagodjavat, zavisno od situacije. Ovo ovako nikakvog smisla nema. I odakle znate da druge zemlje svojim gradjanima nece zabranit ulaz kod nas? Sta cemo onda?

  12
  8
 3. Da Vas kolektivno zamolimo da nam ne pomažete po metodama Markovića, odnosno po principu Sule Radova: daj onome koji ima, i to onoliko koliko već ima.

  17
  5
 4. Ovi novi u ovome NKVD su gori od onih starih.Oni su barem branili masovna kretanja i druzenja Svi su to krsili iz inata.I evo dje smo.A o i jos vise ohrabruju okupljanja putovanja i cujes molim te mozes u CG i bez tesrova.
  Razumijem ja da ljudi banalizuju i pitaju da li da umremo od korone ili od gladi ako nam brane da rasimo.I na kraju su ovi vjekovni radnici- udarnici odlucili da rade.Spremaju se za turisticke sezone za oporavak ekonomije i slicne velike stvari.Oni misle da ako rade druze se i ignorisu koronu da se ona nece dogoditi.E pa dogadja se evo sad dok vi koji ovo procitate zelite da me uspljuvate i izvredjate kao jos jednog” znalca” a samo zato sto se ne slazem sa ovim mjerama i ovakvim pristupom.Druge se zemlje zatvaraju a junacka CG jok.Mi smo pametniji.Bez obzira ko je ba vlasti.E pa na zalost dogadja se korona i dogadjace se jos dugo sa ovakvim nacinom suzbijanja epidemije.A vi mozete i vredjat i pljuvat i psovat.Nista to nece promjenit cinjenice da smo obrali bostan.

  16
  16

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code