SLIKARSKA ELITA U BUDVANSKOJ GALERIJI

SLIKARSKA ELITA U BUDVANSKOJ GALERIJI

0
Podijeli

Budva_3Sedma međunarodna likovna kolonija u hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima počeće danas i trajaće do 15. aprila. Kolonija će okupiti brojne renomirane slikare iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bugarske i Francuske. Kako nam je kazao organizator Likovne kolonije – Ranko Pavićević, učesnici ove kulturne manifestacije su :

Željko Đurović iz Beograda, Mišo Vemić iz Nikšića, Petra Jovanovska iz Skoplja, Vladan Terzić iz Užica, Olga Đorđević iz Niša, Drago Dedić iz Pariza, Miki Radulović iz Nikšića, Delia Čauševa iz Sofije, Filip Vlahović iz Podgorice, Miloš Filipovac iz Kragujevca i Nikola Radović iz Podgorice.

Organizator likovne kolonije Ranko Pavićević kaže da će se u predivnom ambijentu ovog hotela, narednih dana okupiti slikarska elita.

Picerija i restoran

– Biće pravo zadovoljstvo družiti se sa slikarima koji su ostavili svoj prepoznatljiv pečat u slikarstvu – kaže Pavićević.

I narednih dana u galeriji The Queen of Montenegro “biće izložbe Draga Dedića, Miša Vemića, Nikole Radovića i Goce Božuvskog.

Galerija će raditi i tokom čitave godine i sezone, jer privalči veliki broj posjetilaca i ima veliki značaj u kulturnom životu Budve – tvrdi Pavićević.

Interesantno je, da je proteklih sedam godina u likovnim kolonijama u hotelu „The Queen of Montenegro“ u Bečićima, stvaralo preko 80 slikara iz zemlje i svijeta, koji su naslikali veoma vrijedna umjetnička djela, a hotel „Queen“ je zahvaljujući ovoj aktivnosti, postao jedinstveni hotel-galerija na Mediteranu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code