SLOBODAN POPOVIĆ: “INVESTICIJE U IDUĆOJ GODINI REALNE I ODRŽIVE”

SLOBODAN POPOVIĆ: “INVESTICIJE U IDUĆOJ GODINI REALNE I ODRŽIVE”

293
0
Podijeli

Slobodan PopovićAgencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog u narednoj godini planira nekoliko investicija, koje su prema riječima direktora Slobodana Boba Popovića, realne i održive.

Tender za izgradnju javne rasvjete na Luštici, u zaseoku Zabrđe, je obavljen, a vrijednost posla je 28 hiljada eura. Biće izgrađeno 2100 m trase. Popivić za Rdaio Jadran navodi i da je završen i treći tender za rekonstrukciju dijela šetališta Pet Danica od restorana Mimoza do restorana Galeb u Igalu. Javio se jedan izvođač i potpisivanje ugovora očekuje se krajem januara. Rekonstrukcija preostalog dijela šetališta počeće nakon Praznika Mimoze, a vrijednost posla procijenjena je na 300 hiljada eura.
U toku su i dva tendera za nabavku javne rasvjete za Njegoševu ulicu, kojima bi trebalo da budu obezbijeđena 34 nova stuba javne rasvjete. Oni će osim u Njegoševoj, biti montirani sve do parka kod marketa “Roda” u Herceg Novom.
U pripremi je tender za nabavku stubova javne rasvjete za dio grada od hotela Plaža, odnosno apartmanskog naselja do raskrsnice u Meljinama. Na toj trasi trebalo bi da budu postavljena 63 stuba, a investiciona vrijednost nabavke je 50 hiljada eura.
U toku je izbor izvođača za uređenje poslovnog objekta na Trgu Nikole Đurkovića u kojem je osim stambenih jedinica i nekoliko bankarskih filijala. Početkom naredne godine ova zgrada trebalo bi da dobije novi izgled.
Popović je istakao i da je završen DUP za Kumbor, koji je predat nadležnom sekretarijatu. Finalizacija DUP-a za Kumbor jako je značajna, s obzirom da je Kumbor dio grada u kom su planirani veliki investicioni projekti već početkom sljedeće godine.
Ono na čemu će u Agenciji za razvoj Herceg Novog nastaviti da rade je i DUP Igala – poslovna zona, kao i završavanje DUP Igala od Šetališta do Njegoševe i ulice Sava Ilića.
Svi planovi Agencije usko su povezani sa opštinskim budžetom, i u zavisnosti od “težine” opštinske kase – zavisiće i njihova realizacija.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code