Početna Naslovna Slobodan Popović PS: Pored muzičkog i vizuelni doživljaj dočeka Nove godine na...

Slobodan Popović PS: Pored muzičkog i vizuelni doživljaj dočeka Nove godine na Škveru

4

Organizovani doček Nove godine, na otvorenom u Herceg Novom, ove godine biće na dvije lokacije: na Trgu Nikole Đurkovića ispod Sat kule i na Škveru. Novina je i to da će Novljani prvi put imati priliku da dočekaju Novu godinu na rejvu, odnosno žurci elektronske muzike na otvorenom. Proslavu organizuje Opština i TO Herceg Novi.

slobo-popovic-psGostujući na Radiju Jadran, jedan od DJeva iz ekipe Groovy Castel Nuovo, koja će realizovati muzički dio programa na Škveru, Slobodan Popović, kazao je da im je drago što su iz lokalne uprave vidjeli ovakav vid događaja kao priliku da se proširi turistička ponuda grada, da dođe što više mladih, kao i onih koji nisu iz Herceg Novog. Volio bi da ovaj događaj preraste u tradicionalnu manifestaciju.

Glavne zvijezde večeri na Škveru su Toni Rios, pionir elektronske muzike, Španac koji živi i radi u Njemačkoj a na sceni je od početka 90-ih i predstavlja okosnicu njemačke techno scene, kao i Yvan Genkins, DJ i producent iz Švajcarske. Pored njih nastupiće ekipa Groovy Castel Nuovo DJeva, koje čine Nessuno, Soft 85, PS, Bodzie i Budo Šuković, zatim A.P. Both of Us, Buba, Dino Ringov, FFunk, Proximus, Marco, Raven Tk i Trlla. Popović obećava dobru muziku, uz, kako je kazao, veseli tech house.

docek-skver-plakatProgram proslave počeće u podne, radionicama vezanim za elektronsku muziku, koje će se održati u kafe baru Stanica i vinskom baru Bokun, a koje će voditi Dj-evi i producenti najavljeni za to veče.

– Mladi ljudi koje to zanima i koji žele da nauče kako to sve funkcioniše, imaće prilike da vide kako se miksa na gramofonima, kako na plejerima, kako se softvreski miksa. Imaće prilike da vide i kako funkcioniše softver za produkciju elektronske muzike – najavljuje Popović.

Radionice počinju sa radom u podne, završavaju u 18 časova, a glavni program na bini startuje u 21 i trajaće do 3 časa ujutru. U okviru proslave organizovana je i akcija prikupljanja finansijskih i materijalnih sredstava za pomoć djeci u Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj.

Popović je objasnio da će bina ove godine biti pozicionirana kod zgrade stare željezničke stanice, a gledaće prema tvrđavi Forte Mare, pa će zvuk  obuhvatiti prostor između drvoreda magnolija i zgrada preko puta. Bina će biti ukrašena specijalnim efektima i projektorom za video maping, pa će pored muzičkog to biti i vizuelni doživljaj za posjetioce.

 

4 Komentari

  1. Roge, da si ti ziva i zdrava, radio Jadran a i ostali mediji objavili su program Mimoze prije skoro mjesec dana. Da si citala izjavu mendzmneta Instituta vidjela bi da se kapaciteti uveliko prodaju na osnovu programa praznika. Koliko se cuje za prvi masknebal skoro da i nema karata, ali imaju jos dva. Zna se za Cetinskog , Rozgu, Danijelu, Samardzica, domace bendove, gostujuce bendove na abrumu. Sve objavljeno i usvojeno. Nego nesto nisi bilia doma kada je to izaslo.

  2. Otkad znam za sebe ovo je prvi pravi docek u Novom, prilika da se i zaradi od ovoga, za 2 godine Novi moze postati brend za doceke ali se mora planirati sve odmah poslije ljeta

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code