Slobodan Radović Krušo: Inicijativa Izbora za smjenu Jankovića i Radmana neozbiljna

Slobodan Radović Krušo: Inicijativa Izbora za smjenu Jankovića i Radmana neozbiljna

22
Podijeli

Inicijativa građanske grupe Izbor za smjenu potpredsjednika Opštine, Dragana Jankovića i predsjednika Skupštine opštine Andrije Radmana uoči turističke sezone, za predsjednika OO DPS Slobodana Radovića je u najmanju ruku neozbiljna.

– U DPS-u nastojimo da uradimo što je moguće više u ovom periodu do izbora, kako bismo pripremili turističku sezonu i da turistička ponuda i privreda u Herceg Novom trpe najmanje štete – kazao je Radović.

Picerija i restoran

On smatra da su na mjesta smjenjenih kadrova u opštini i javnim preduzećima dovedeni stručniji i kvalitetniji kadrovi. Ukoliko Izborova inicijativa dođe na Skupštinu, njegova partija je sigurno neće podržati.

Smjene rukovodećih kadrova u lokalnoj upravi urađene su u skladu sa zakonskim procedurama, navodi Radović, koji isključuje mogućnost da neka od tih odluka bude oborena na Upravnom sudu. On je odbacio tvrdnju da je riječ o “sječi knezova”, jer su kvalitetni kadrovi Izbora, oni koji dobro obavljaju poslove, ostali na funkcijama.

DPS je u prethodne dvije godine “aminovao” sve kadrove Izbora, čak je dozvolio i njihovo mješanje u sopstvenu kadrovsku politiku, ali to je sada prošlost za Radovića.

– Ovo što je sada aktuelno, to je sadašnjost i napominjem da DPS odgovorno donosi odluke u postavljenjima i razrješenjima, odnosno to ne rade pojedinci već kadrovska komisija Izvršnog odbora – tvrdi Radović.

Prema njegovim riječima, ukoliko prođe inicijativa grupe od 8 članova Skupštine TO Herceg Novi, doći će do smjene kompletnog Izvršnog odbora TO. Predsjednik TO je ujedno i predsjednik Opštine, a u ovom slučaju to je Dragan Janković. On je naložio, da se nakon inicijative, u roku od dva dana sazove Skupština. U TO to nijesu uradili. Nakon toga slijedi upravo ovo što po zakonu radi Janković, te saziva vanrednu Skupštinu, za sjutra, objašnjava on.

U DPS-u zaključuju da da bi bilo u interesu privrede Herceg Novog i funkcionisanja lokalne uprave, kao i svih drugih javnih preduzeća, da se održi Skupština opštine, na kojoj bi bio usvojen budžet, zajedno sa svim partijama. A to da li će inicijativa Izbora ući u proceduru treba mišljenje da daju i pravni eksperti .

Na pitanje očekuje li da opozicija bojkotuje izbore u Novom nakon što je to uradila u Nikšiću, Slobodan Radović odgovara negativno.

– Ne očekujem bojkot izobra, jer je to u suprotnoti sa onim što su opozicione stranke u Hreceg Novom željele. Oni su podržali inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, kako bi došlo do vanrednih izbora u Herceg Novom. DPS je apsolutno prihavtio tu iniciativu i glasao za skraćenje mandata i čekamo zakazivanje vanrednih izbora u Herceg Novom – kazao je Radović.

On je pozvao sve političke subjekte u Opštini na razumjevanje u rješavanju političke krize i očekuje početkom sljedeće sedmice da predsjednik Vujanović, po zakonu, zakaže izobore za polovinu maja.

22 Komentari

  1. Ma najbolji su komentati tipa, e da je srece, da ste dvije godine na vlasti(DPS), bilo bi bolje ovom gradu…Pa ko je bio na vlasti, da nisam ja?Ako nisu mogli da pomognu, isto su saucesnici, gledali su propast.Jednako su krivi!!!
    I uvijek sam govorio, neka dodje bilo ko na vlast, posle onih prethodnih, gori ne moze doci.E, prevario sam se, a i ne samo ja!

  2. BEKOMERC bi tamo mogao da radi jos najvise sedam dana posto bi Slobo Radovic Kruso (SRK) morao da odseli. Inace moj dobri “Prah-u” ništa vise ne prasi od mlina za kamen. Znaš li ti sokole da DUP Bajkovine blokira upravo Slobo Radovic Kruso, jer poslije tog DUP-a takva vrsta posla tu nesmije da egzistira.

  3. Kad si tako brizljiv Slobo, najprije preseli tvoj mlin za kamen i betonijerku negdje u zaledje Herceg Novog i sa tim pokazi tvoju “brizljivost” prema 700 Hercegnovskih domacinstava koje trujes sa prasinom. Znaju li tvoji poslodavci da upravo zbog tvog “usiljenog” ponasanja u gradu, veliki broj gradjana ne voli DPS. Dzaba sav trud Andrije Radmana i Jankovica, kada im ti indirektno “ulijeces” klizece startove.

  4. Ustaj HN ne brukajse vise sijeli svijet pogotovo zapadno evropski turisti vas autobusima zaobilazi a ne zna ni kuda je prosao .Samo kazu Montenegro mnogo lijepo Kotor, Budva I Tivat a prosli ko HN ni primjetili nisu.Toliki kapaciteti i ljepota grad a takva bruka.Ili kolektivno samoubistvo ili OTPOR stanovnici HN unistiti ce vas seljaci do kplektivnog samoubistva OTPOR !!

  5. Svaka čast gospodine Radoviću,konačno pravdm odluke i pravi ljudi,kamo srece da ste već dvije godine na vlasti pa da ovaj grad živne i procvjeta.Bravo za DPS.

  6. Kada je prosperitet grada u pitanju svi iz politike ste neozbiljni, ozbiljni ste samo za lični interes. Nismo napravili “korak naprijed” od kada je politika postala formula za uspjeh.

Ostavite komentar

*

code