Početna Politika Slobodan Radović: Vraćamo se samo ako obezbijede kvorum, uslove za rad i...

Slobodan Radović: Vraćamo se samo ako obezbijede kvorum, uslove za rad i isključivo raspavu o dnevnom redu

39

Odbornici DPS-a u Herceg Novom, njih šestoro, napustili su nastavak 13. sjednice lokalnog parlamenta, jer su se odbornici vladajuće koalicije, suprotno utvrđenom dnevnom redu, ponovo bavili dnevno političkim temama drugih gradova u Crnoj Gori, pri tom pokušali i da manipulišu sa kvorumom – kazao je Radiju Jadran predsjedik OO DPS Herceg Novi, Slobodan Krušo Radović.

Foto: DPS

DPS će razgovarati o svemu što je u interesu za građane Herceg Novog, bez obzira kojoj partiji pripadaju, kazao je on:

„Naš klub je spreman da se vrati u salu ukoliko obezbijede kvorum, ali rasprava da bude isključivo po tačkama dnevnog reda koje smo usvojili na prvoj otkazanoj sjednici Skupštine koju su oni prekinuli i otkazali. Drastično odstupaju od dnevnog reda, to su već dnevno političke aktivnosti koje plasiraju i zloupiotrebljavaju govornicu i skupštinsku salu. Oni su na samom početku napravili jednu manipulaciju i prijavili 24 umjesto 23 odbornika, ali 23 bez nas nije kvorum, a 24 jeste“, pojasnio je Radović.

Kako je dodao, već drugi put vladajuća koalicija zloupotrebljava salu tako da se ne drži predviđenog dnevnog reda usvojenog na prošloj sjednici, već se bave situacijama u drugoim gradovima, i što je još gore izvrću činjenice kako im dogovara i kritikuju državnu vlast, sistem bezbjednosti Crne Gore, što im ne pripada niti je to tako.

„To je trajalo i pored naših upozorenja i dobre volje da pripremljeno diskutujemo o temama i tačkama dnevnog reda, koje su od vitalnog interesa za Herceg Novi, a zapravo sve su ovo radili da bi se sjednica odložila, jer nijesu imali kvorum. To dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti kao vladajućoj koaliciji. Žele na svaki način da izbjegnu da se govori i diskutuje o predviđenim tačkama dnevnog reda, koje se najviše odnose na izvještaje o radu u protekloj godini i time žele da izbjegnu naše argumentovane diskusije, koje će ukazati na njihov nerad“, ustvrdio je Radović.

39 Komentari

 1. Kruso prije svega da prestanes da se: parkiras kao da si serif jer nisi, da blokiras trotoare, da se izivljavas na radnike, da guras na radna mjesta djecu svojih prijatelja samo a zanemarujes svoje aktiviste i njihovu djecu, da zaprasujes komplet zonu dje ti je firma. Ako moze. I eto ti glasova odma.

  18
  4
  • Vidim mnogi komentatori su stali u odbranu politike DPS, ali ne žele da se pozabave dešavanjima u Budvi kao i diljem Crne Gore. U 21 vijeku svaki dan gledamo prebijanja građana, nezakonitog privođenja poslanika, podmetnja dokaza radi kompromitovanja opozicije, a sve koristeći klasičnu državnu prisilu. Demokratska partija socijalista i njeni lideri treba da iz svog imena izbace ono “demokratska”, jer su sve drugo, ali nijesu demokrate. G.in Radović bi odbornicima trebao da održi čas iz demokratije i kao učen čovjek i intelektualac da održi predavanje i “političke etike”. Naročito onima iz Budve.

   6
   1
 2. Odlicna skupstina,zanimljiva,vecina odbornika je iznijela svoje misljenje o trenutnoj situaciju u drzavi.Podrska za vlast u H.Novom i sve projekte koje rade.

  9
  6
 3. Kada ti makneš onaj mlin kamena iz Servisne Zone i prestaneš da truješ ljude kamenom prašinom po Drenoviku i Gomili, onda se javi za riječ. Ja sada iskašljavam kamenu prašinu

  47
  11
 4. Pod hitni vracajte Milosa za Presjednika Skupstine sigurno da je on vodi ova lakrdija i ismijavanje nebi bilo, nemoze kuvar i saptaci da bude na tako odgovornoj funkciji.

  24
  13
 5. Krusa za predsjednika! Pricajte sta hocete vi iz vlasti, Kruso je najveci covjek od svih vas koji sjedite tu i sramotite skupstinu opstine!!!

  24
  72
 6. DPS….malo knjige u ruci i učite malo o našoj istoriji, ne možete je menjati da bi preuzeli crkvene imovine! E sad l, taj isti Kruso nek ide i uzme hrvate i Albanaca da mu rade, ne treba mu Srbi više, tako mu rekao gospodar!

  46
  30
 7. Bogami za ovih 48 parking mjesta kako se prica nije 3 no ce biti preko 6 miliona eurica….a bice lazu ne bi to oni , a ovom oguljenom obicnom narodu je svega dosta i ovih i onih svi isti…kako god bilo odlucuju i u svaki projekat se ugrađuju najmanje 10%,a evo procitah da im plate nema jos…jednu vec uzeli i popapali

  22
  7
 8. mislim da vlast u hn, s obzirom da brani smjenjenu vlast u budvi, treba da unisti pecate opstine hn jer zaboga pa sto ce nam pecati! Radovic i Carevic da odgovaraju za pecate opstine budva!!!!!!!!!!!!

  19
  14
 9. Dps kad je izgubio vlast u Herceg Novom je trebao da se zakljuca u kancelarije i nije niko trebao da izlazi. A kad ih izbaci policija lijepo ponesu dokumentaciju i pecat.

  Ajde ovaj DF oni si su primitivci, ali sto ovo treba Demokratama, frka jer im DF uzima glasove pa da skrenu malo paznju na sebe. Al to se ne radi divljastvom….

  34
  17
 10. DPS dostojan skupstine opstine za rayliku od ovih diletanata, vaznija im je budva koju su sami zakuvali! bezobraznici a sve rade pod plastom spc koja je postala politicka organizacija

  40
  38
  • Najbolje bi bilo da se pre skupstine uradi prozivka i to uskljucivo da se Prozvani digne sa stolice kako bi se videlo da li je prozvani tacna osoba. Tom prilikom bi se videlo da li nosi masku ili ne. Skupstuna je velik sala pa lako mogu da se samo dizanjem ruke manipulise o broju prisutnih.

   4
   1
 11. Znači oni su mrtvi ladni prošvercovali jednog odbornika na prozivci a on nije tu…pa dame i gospodo i nismo za bolje.
  Bije nas milicija a poceli su i huligani.

  23
  8
 12. Mozete li priupitat ovu gospodu iz vladajuce koalicije kad ce dati platu radnicima? Ima nas koji zivimo od nje, a nek se oni puste drugih opstina, ni ovu nasu ne umiju voditi.

  36
  13
 13. Naravno da iz vladajuce koalicije zele da izbjegnu teme koje su na dnevnom redu jer nisu sposobni da o njima raspravljaju, lakse im je ovako da se bave drugim opstinama jer u nasoj sve “cvjeta”. Dobro ste postupili.

  33
  14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code