Početna Oko nas Budva “Slovenska plaža” spremna za Igre malih zemalja Evrope

“Slovenska plaža” spremna za Igre malih zemalja Evrope

0

Turističko naselje “Slovenska plaža”, od 27. maja do 2. juna biće domaćin najveće sportske manifestacije koja je do sada organizovana u Crnoj Gori – Igrama malih zemalja Evrope. Učesnici će biti smješteni u Slovenskoj plaži, koja će u tom periodu biti pretvorena u Olimpijsko selo, prenosi RTV Budva.

U susret ovom velikom sportskom događaju, Hotelska grupa “Budvanska rivijera” je zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom uložila značajna sredstva za adaptaciju teniskih terena koji se nalaze u sklopu TN “Slovenska plaža”. Od ove godine, kompanija će ponovo upravljati kompletnim teniskim kompleksom u okviru kojeg se nalazi 11 terena. Time će i zvanično obogatiti turističko sportsku ponudu grada Budve kao i “Slovenske plaže” jer će teniski tereni i prateće usluge biti na raspolaganju kako gostima hotela tako i građanima.

Revijalnim trening mečom teniskih reprezentativaca Crne Gore, Maria Aleksića i Rezarta Cungua, koji će se takmičiti na predstojećim Igrama malih zemalja Evrope, teniski tereni “Slovenske plaže” su i zvanično stavljeni u funkciju.

Igre malih zemalja održavaju se pod sloganom “How big we are” kojim se namjerava pokazati da i teritorijalno male zemlje mogu biti velike u svojim vještinama, dostignućima, snazi, ljepoti i prirodi. Stoga i ne čudi da je baš Turističko naselje “Slovenska plaža” idealan partner u organizaciji i realizaciji ovog prestižnog sportskog događaja.

Zbog veličine kapaciteta, geografske pozicije, zelenih površina i dodatnih sadržaja (sportski tereni, otvoreni bazeni), “Slovenska plaza” već dugi niz godina prepoznata kao pravo mjesto za prijem sportskih ekipa uz svu neophodnu logistiku i organizaciju kada je riječ o ovakvim vrstama događaja. Igre malih zemalja su, do sada, najmasovnija sportska manifestacija koja će, u Olimpijskom selu – “Slovenskoj plaži”, okupiti oko 2 000 sportista, trenera, službenih lica, predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta, novinara, volontera.

Igre malih zemalja u Crnoj Gori biće značajne i po tome što se organizovati uz poštovanje najviših ekoloških standarda. Jer, TN “Slovenska plaza” je nosilac međunarodnih “zelenih” oznaka Eco Label i Travelife i funkcioniše po principu integrisanog sistema menadžmenta.

Sjutra obustava saobraćaja u Mediteranskoj ulici u Budvi

Tokom organizovanja ceremonije otvaranja XVIII Igara malih zemalja Evrope 2019, koja će se održati u Starom gradu u Budvi, sjutra će u periodu od 16h do 24h, biti zabranjen saobraćaj za sve vrsta motornih vozila na dionici Mediteranske ulice od ulice 22. novembra do Hotela „Avala“, saopšteno je iz budvanskog Sekreterijata za komunalno stambene poslove.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code