Početna Društvo Služba komunalne policije radi 24 sata: Kontrola poštovanja privremenih mjera i zaštita...

Služba komunalne policije radi 24 sata: Kontrola poštovanja privremenih mjera i zaštita građana

5

Aktivnosti Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Opštine Herceg Novi u ovom trenutku su posebno usmjerene na preduzimanje mjera za zaštitu građana i kontrolu poštovanja naredbi i preporuka za sprječavanje infekcije izazvane koronavirusom, ističe načelnica ove Službe Marija Bošković.

Foto: Služba za informisanje OHN

Služba radi 24 časa, tokom kojih obavlja stalni komunalni nadzor, u saradnji sa predstavnicima Uprave policije.

„Kontrolišemo poštovanje naredbi i preporuka Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kao i Opštine Herceg Novi, u dijelu koji se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i trgovina, okupljanja na otvorenom prostoru, na igralištima, šetalištima i drugo u skladu sa nadležnostima. Lokalna uprava je donijela i odluku da preduzeće „Čistoća“ obavlja redovno pranje gradskih ulica, uz našu asistenciju. Nastojimo da maksimalno doprinesemo poštovanju svih mjera, radi zaštite zdravlja svih građana“, objašnjava Bošković.

Važna aktivnost je i obilazak terena u cilju edukacije građana. Cilj je da svi u Herceg Novom budu upoznati sa značajem poštovanja privremenih mjera, preporuka izdatih na državnom i lokalnom nivou, kao i prevencija mogućih poslijedica nepoštovanja propisanih mjera Vlade Crne Gore.

„Želim da uputim riječi zahvalnosti i poštovanja svim građanima Herceg Novog koji su pokazali i pokazuju odgovornost, razumijevanje i saradnju u momentima kada se kao društvo suočavamo sa opasnošću od širenja koronavirusa. Radi se o riziku koji samo solidarno, zajedničkim snagama možemo umanjiti i izbjeći. Zato je ponašanje svakoga od nas od neizmjerog značaja“, poručuje Bošković.

Ona ističe da Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora ostaje na raspolaganju svim građanima. Za sve molbe, sugestije i primjedbe koje će olakšati prevazilaženje postojećeg stanja, građani se mogu obratiti pozivom na broj 19800 ili 321-919, mejlom na komunalna_policija@hercegnovi.me , kao i ekipama na terenu.

5 Komentari

  1. Ma sta kontrolisu, ispred Rode kod ambulante u Bijeloj i parku kod doma kulture vjecito guzva, kupi se pice, pije i druzi, vjezba, katastrofa. Prosetajte se malo gospodo donjom putem rivijerom.

    9
    1
  2. Od kada smiju onoliki kamioni kroz grad pa sve do meljina prolazit ???????????? Ima li ikoga doma u tu komunalnu pa da se postuje zakon i kod opstinskih r***** koji pocinju rusenje u ovom trenutku i sa tolikim kamionima kroz grad tutnje ???????????

    14
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code