Služba zaštite i spasavanja: Do kraja juna još jedno vozilo i nova...

Služba zaštite i spasavanja: Do kraja juna još jedno vozilo i nova oprema

2113
16
Podijeli

Ovo ljeto Služba zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi  dočekuje spremna i sa boljom opremom. Pored 10 vozila, do kraja juna očekuje se isporuka novog vatrogasnog vozila, koje je donacija Vlade Japana. I oprema je veoma značjana donacija:

– Dobijamo u junu i kompletno nove uniforme za prilaz vatri, novu obuću, lične baterijske lampe. Osim toga, očekujemo isporuku hidrauličnog alata za saobraćajne nesreće, medicinske daske, novih kompleta prve pomoći, kao i dvije pumpe većeg kapaciteta za intervencije u slučaju poplava, informiše načelnik Službe Aleksandar Škobalj.

Picerija i restoran

Na ovaj način dodatno se unapređuje kvalitet rada ove Službe, koja je zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima tokom protekle dvije godine postala jedna najopremljenijih Službi ovog tipa u državi.

U protekloj godini kupljeno je novo malo navalno vatrogasno vozilo, uloženo je u kupovinu ljetnje i zimske radne unifrome, interventne uniforme za brzo reagovanje, opreme za poplave, za tehničke intervencije i saobraćajne udese, za hvatanje zmija i gmizavaca, nabavljen je “tetra” sistem koji omogućava najbolju komunikaciju sa srodnim službama u slučaju potrebe, rekonstruisana unutrašnjost Vatrogasnog doma u Meljinama.

Pažnju su posvetili i unapređenju bezbjednosti na moru, kroz saradnju sa firmom “Emergensea”, koja se nastavlja i ove godine.

Kupljene su uniforme i oprema za Planinarski klub “Subra”, čiji su članovi neprocjenjiva pomoć u akcijama spasavanja na nepristupačnim terenima.

Služba je dobila i novog spasioca – belgijskog ovčara Reksa, te se očekuje da bude prva u Crnoj Gori koja će imati sertifikovan K1 tim.

Osim poboljšanja opreme i uslova rada, te obuke ljudstva, Služba nastavlja sa preventivnim akcijama koje su do sada davale dobre rezultate.

– Služba će u narednom periodu, u saradnji sa Službom komunalne policije, imati preventivne obilaske već poznatih kritičnih tačaka na kojima je povećana opasnost od izbijanja požara. Osim toga, kao i prethodnih godina biće angažovani sezonski čuvari koji će obavljati kontrolu i osmatranje, navodi Škobalj.

Takođe, nastavlja se odlična regionalna saradnja uspostavljena sa okolnim istorodnim službama – vatrogasnim jedinicama i službama zaštite iz Kotora, Tivta, Dubrovnika i Trebinja, prevashodno radi sprovođenja preventivnih mjera i smanjenja rizika od požara.

Zarad sprječavanja požara i ove godine će na snazi biti Odluka o zabrani loženja i upotrebi vatre na otvorenom od 1. juna do 30. septembra.

U skladu sa Odlukom, 1. juna stupa na snagu zabrana loženja i upotrebe vatre na poljoprivrednom zemljištu, u kampovima i drugim otvorenim prostorima.

Izuzetak je moguć isključivo uz odobrenje i dozvolu opštinske Vatrogasne jedinice. Svi subjekti koji u navedenom periodu namjeravaju ložiti i upotrebljavati vatru na otvorenom dužni su najkasnije tri dana prije izvršenja radnje obavijestiti Opštinsku vatrogasnu jedinicu, podnošenjem prijave radi dobijanja dozvole.

16 Komentari

 1. Zao mi je sto sam bio grub i ja sam da ostane skobalj nemam protiv jer zna svoj poso i stvarno je doveo sluzbu zastite i spasavanja u stanju nikad boljem .ali me nervira pusta politika koja sve pokvari i da nespominjem nepotizam nije on kriv takav je sistem vrijednosti u nasoj crnoj gori vec pune skoro 3 decenije a on je i mladji od toga pa i nije cudo sto nam je sve tako kako je .pooozzz za sve vatrogasce herceg novog

  2
  1
 2. za Aca Skobalja samo ljudi kao …. mogu pricat negativno.Sram vas bilo svih.Nisam za njegovu stranku al bi bio ponosan i sretan da ovi moji budu i 10 dio Aca Skobalja.Opstina bi cvjetala.Aco upisan si kao rijetki mlafi posteni rukovodilac

  7
  10
 3. Ja moram da se zahvalim jer sam pre 2 godine posle 5 godina paljevinskih sezona ucestvovanja u akcijama gasenja pozara cekajuci zaposljenje kao sofer sluzbe zastite i spasavanja odbacen zbog takozvanih sofera bez dana iskustva ostao i bez ponosa i posla iako sam otac 2 djece i hranioc familije.napustio sam familiju i otisao da se potucam po svjetu trbuhom za kruhom .i sve to nije problem nego nakraju nacin na koji se to desilo mi je ispod casti i da ispricam . molim se samom bogu da sve sto se desilo izvaga pa neka pocne od mene pa onda ostale zasluzne za unistavanje jedne familije.a ima boga pa da je ko zrno graaka .mislim da ce se prepoznat takozvani dobrocinitelji naseg grada..pozdrav iz tudjine

  14
  3
 4. Svaka cast malom Skobalju, uradio je mnostvo dobrih stvari za vatrogasnu, i uvjek bio prvi gdje bi zagustilo! Za predhodne se nije znalo ni da postoje-toliko o tome!!! A vama koji ga komentarisete zavid i sujeta neda mira, bolje bi vam bilo da se latite kakvog posla nego sto odje baljezgate 😁! Od njega bi mnogi trebali da nauce kako se radi!

  8
  10
 5. Aleksandar Škobalj i Ranko Konjević su od sjutra kad im se verifikuju mandati u sukobu interesa. Biće dosta toga jasnije sjutra. Ne vjerujem da su i jedan i drugi toliko “pošteni” da se odreknu jedne od dvije funkcije koje će da prigrabe sutra. Živi bili pa vidjeli !

  8
  4
 6. Kad je dosao DPS i Izbor sve nacelnike savjetnike direktore presjednike mjesnih zajednica su smijenili a Katicu Bigovicu Suboticu je otkaze potpisao Niksa posteni.

  10
  6
 7. Skobalju koliko si ”vozača prijatelja” primiu u vatrogasnu? koliko su ti puda padale presude na osnovnom i višem sudu radi zapošljavanja prijatelja bez kategorizacije..Ti ćeš prvi vanka., a onda sve to lijepo iznijet u javnost.. Ti si primjer političkog zapošljavanja, ti to dobro znaš…

  13
  7
 8. Svi vi koji ga hvalite sigurno imate koristi od njega. Nova vlast, novi ljudi. Ovoga smjeniti prvog. Cijeli grad zna da je DPS imao projekciju, DPS 14 SD 2 i GG M Škobalj 2.
  DPS i Izbor su makli sve načelnike kad su došli. Katića su prvog makli iz Opštine.

  12
  12
 9. Sasvim je normalno da nova koaliciona vlast u Herceg Novom na svim rukovodećim mjestima postave svoje parijske kadrove.
  Da bi bolje funkcionisali i odgovornije, to je sasvim normalno.
  Ne može sekretarica predsednika Opštine biti iz štaba DPS-a ili partije Škobalja.
  Promjene su sastavni dio izbora.

  16
  8
 10. Ovako sposoban nacelnik treba da ostane da radi na tom mjestu jer se dokazao a nek to bude poruka Katicu i Konjevicu !!! Receno je nece partiski zaposljavati pa da vidimo !

  13
  15
 11. Ovaj je odrađivo poso za DPS. Bas da vidim kako ce nova vlas odreogovati na to. Mozda ga za isto nagrade ponovo nacelnickim mjestom. Loša poruka za birace opozicije.

  11
  11

Ostavite komentar

*

code