Služba zaštite i spasavanja Novog poklonila radio stanice i baterije DVD Krtoli

Služba zaštite i spasavanja Novog poklonila radio stanice i baterije DVD Krtoli

1338
1
Podijeli

dobrovoljno vatrogasno drustvo krtoliDobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, na poluostrvu Luštica, bogatije je za dvije radio stanice “Tetra” sistem i dvije jake LED vatrogasne baterije, koje “probijaju” najgušći dim. Oprema je poklon kolega iz Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi i još jedna potvrda izvanredne saradnje i zajedničkog djelovanja, pogotovo u posljednje dvije godine, kaže nam predsjednik DVD Krtoli, Stefan Kostić.

Dobrovoljci iz Krtola godinama čuvaju Lušticu, ali i redovno dolaze da pomognu kolegama iz Službe zaštite i spašavanja, kada je to potrebno. Srećom ovog ljeta nije bilo velikih požara:

Picerija i restoran

–      Saradnja sa Opštinom Herceg Novi je izuzetna. Odmah su iz Službe zaštite, rukovodilac Aleksandar Škobalj, reagovali na našu molbu za dodatnom opremom. Sada smo povezani sa svim Službama spasavanja u Crnoj Gori, komunalnom policijom, Hitnom pomoći i možemo brže djelovati. Osim toga oformili smo i jedno odjeljenje  u Mrkovima, koje ima deset dobrovoljaca. Djeluju, kao i mi, često preventivno na Luštici. Čim vide neki dim, a najčešće je to od roštilja, opominju, upozoravaju. Juče su za 5 minuta ugasili manji požar u Klincima. Komandir ovog odjeljenja je ZoranBogetić koji i sam ima kamione cistjerne – priča nam Kostić.

Vatrogasci  s Luštice, za 12 godina postojanja, uvećali su članstvo i poboljšali vozni park i opremu. Danas DVD Krtoli broji 72 člana, najmlađi ima 16, a najstariji 65 godina. Raspolažu sa 4 vatrogasna vozila, terenskim džipom i ladom, jednom cistjernom-kamionom, kao i svom opremom za gašenje požara. Što je najvažnije, imaju hrabrost, znanje i humanost, jer se odazivaju svakom pozivu za pomoć i učestvuju u akcijama spasavanja i izvan Boke i Crne Gore.

U istoj misiji je i Dobrovoljno vatrogasno društvo “Bogoljub Brezić” iz Perasta, koje ima tradiciju od 90 godina. Oba su jedina dobrovoljna vatrogasa društva u Crnoj Gori i čine okosnicu protivpožarne zaštite.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code