Početna Društvo Služba zaštite i spašavanja: Prezentacija opreme i simulacija požara u zatvorenom prostoru

Služba zaštite i spašavanja: Prezentacija opreme i simulacija požara u zatvorenom prostoru

0

Pored redovnih aktivnosti hercegnovske Službe zaštite i spašavanja, početkom mjeseca je u Meljinama održana vježba – simulacija požara u zatvorenom prostoru – podrumu. Vježba je održana u magacinu Vatrogasnog doma, vodio je vođa odjeljenja Vladimir Pejović, a učestvovalo je ukupno šest vatrogasaca.

Foto: Služba za informisanje OHN

Uz pomoć dimnih baklji, simuliran je požar u zatvorenom prostoru, a tokom vježbe vršeno je pretraživanje i evakuacija lica, te lokalizacija tj. gašenje požara. Korišćena je sva raspoloživa oprema za intervencije u ovakvim oblicima nesreća, napominju iz Službe zaštite i spašavanja.

Foto: Služba za informisanje OHN

Takođe, tokom oktobra je ispred Vatrogasnog doma održana i prezentacija protivpožarne i protiplavne opreme firme „Vatrex Rescue“. Prezentacija brane (borba protiv poplava) održana je u potoku sa sjeverne strane Vatrogasnog doma, a kako navode iz Službe zaštite i spašavanja, izvršena je prezentacija opreme za zaštitu i borbu protiv šumskih požara (Vallfirest), brana za zaštitu i borbu od poplava (Water-Gate), vatrogasne ćebadi za primjenu u gašenju požara na automobilima, viljluškarima, brodogradilištima, lukama, u tunelima, aerodromima (Bridge Hill), kao i prezentacija termovizijskih kamera (Flir).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code