Početna Društvo SLUŽBENICI UPRAVE ZA NEKRETNINE U TIVTU OSUMNJIČENI ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA I ŠTETU...

SLUŽBENICI UPRAVE ZA NEKRETNINE U TIVTU OSUMNJIČENI ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA I ŠTETU OD 348 HILJADA EURA

0

Službenici Ministarstva unutrašnjih psoslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Tivat podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru krivičnu prijavu protiv V.G. (60), rođenog u Dvoru – Republika Hrvatska, nastanjenog u Podgorici i O.P. (34) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

V.d. načelnik Uprave za nekretnine – PJ Tivat V.G. i službenik zadužen za vođenje upravnog postupka O.P. su 10. oktobra 2008. godine donijeli rješenje o promjeni uknjižbe prava na nepokretnosti koje su evidentirane u KO Đurašević. Time su dvije katastarske parcele nezakonito upisali na ime jednog pravnog lica.
Sumnja se da je izvršenjem ovog krivičnog djela nastupila materijalna šteta po oštećenog M.R. u iznosu od 348.000 eura, koliko iznosi ukupna kupoprodajna vrijednost nepokretnosti.
Osumnjičeni su promjenu uknjižbe izvršili na osnovu ugovora između oštećenog M.R. iz Kraljeva i pravnog lica, koji nije bio ovjeren niti imao punomoći M.R. Podaci iz ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, na osnovu kojih je izvršena promjena uknjižbe, nisu u saglasnosti sa podacima navedenim u katastru nepokretnosti jer je predmet više ugovora o kuproprodaji bila katastarska parcela ukupne površine od 35.018 m2, dok je u katastru evidentirano da ista parcela ima ukupnu površinu od 34.402 m2.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code