Početna Oko nas Kotor Smanjenje zarada zaposlenima u Luci Kotor, jer nema najava za dolazak kruzera

Smanjenje zarada zaposlenima u Luci Kotor, jer nema najava za dolazak kruzera

4

Menadžment Luke Kotor upoznat je sa prijedlogom većinskog vlasnika Opštine Kotor o primjeni mjera smanjenja zarada zaposlenima, kako bi se smanjili troškovi u periodu izostanka glavne djelatnosti kompanije.

Predsjednica Odbora direktora,Tatjana Stanovčić, kazala je da se u vanrednoj situaciji pandemije korona virusa otvorila potreba angažovanja dodatnih mjera u svrhu zaštite poslovanja i zaposlenih kao i društveno odgovorno djelovanje i solidarnost, prenosi portal RTCG.

– Po preporuci Nacionalnog koordinacionog tijela predstavnici Odbora direktora Luke Kotor i dalje se odriču finansijske nadoknade za određeni period. Takođe, menadžment je upoznat sa prijedlogom većinskog vlasnika Opštine Kotor o primjeni mjera smanjenja zarada zaposlenima, u predloženom roku kako bi se smanjili troškovi u periodu izostanka glavne djelatnosti kompanije,” saopštila je predsjednica Odbora direktora prof. dr Tatjana Stanovčić.

 Ona je navela da se po informaciji globalnih agencija za praćenje kruzing industrije rokovi za uspostavljanje djelatnosti i najave promjena vrlo oprezno daju projekcije za period od najviše dva mjeseca unaprijed, pa se o konkretnim projekcijama ne može sa sigurnošću govoriti.

4 Komentari

  1. PRICEKACETE DOK PONOVO KRENU CRUSERI .LJUDI MOJI KOMPANIKE NE MOGU ISKRCATI NI DOBAR DIO POSADE KOJI JE OSTAO NA BRODOIVIMA A KAMOLI DA VOZE .SVAKI BROD JE SRETAN AKO NEMA NIKO POZITIVAN .PLATE SU DRASTICNO SMANJENE POSADE SU NA MINIMUM .BRODOVI SU VEC ZAPUSTENI I RDJAJU PREDUZIMAJU SE MJERE DEZIFEKCIJE I ZASTITE OD LEGIONELE TREBAJU OGROMNE PARE DA SVE KRENE I NISTA NECE BITI KAO STO JE BILO .POZDRAV SA CRUSERA NIJE LAKO BITI NA OVOJ ZELJEZNOJ GRDOSIJI NA 40 C VANI .A SVE POGASENO ZBOG STEDNJE NA SVEMU .

    10
    1
  2. A jesu li im povecali plate u periodu kada su kruzeri dolazili? Da li su imali procenat kad god bi dosao neki kruzer? Jadan ovaj narod… Kad je dobro-upravi je dobro, kad je lose-svima je lose…

    26
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code