Početna Oko nas Kotor Smotra mode u Kotoru

Smotra mode u Kotoru

0

Na trgu ispred katedrale Svetog Tripuna večeras i sjutra od 21 čas biće održana 22. Internacionalna smotra mode i umjetnosti.

Večeras reviju priređuje crnogorska dizajnerka Jelena Roganović „Evropska moda na crnogorskom dvoru“ i „Dress code“ Filippa Laterza. Rossano Giuppa će prikazati modni performans „Eremofobia“.

Sjutra će biti održana baletska predstava „Paradox/Sacre/Epilog/Posvećenje“ u koreografiji Yuka Oishia i na muziku Igora Stravinskog. Igraju Sergei Polunin, Alexej Lybimov i Dejan Kolarev.

„Prošla godina donijela je novu fazu razvoja Internacionalne smotre mode, podrazumijevajući značajne konceptualne izmjene i prožimanje mode i umjetnosti, uz tendenciju promovisanja tradicije i stvaralaštva mladih kretaora i dizajnera Crne Gore. Rukovodeći se prošlogodišnjim uspjehom, program i ove godine odiše novim konceptom, predstavljajući spoj mode, umjetnosti, kulture ali i tradicije Crne Gore“, poručuju organizatori.

Opština Kotor, kao suorganizator, učestvuje u finalnom segmentu gdje, pored obezbjeđivanja finansijskih sredstava, realizuje i niz organizacionih poslova.

Prodaja ulaznica za program smotre vršiće se na kamenom kiosku Turističke organizacije Kotor od 10 do 12h i od 18 do 20h.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code