Snežana Matijević: Tivat brzim koracima naprijed

Snežana Matijević: Tivat brzim koracima naprijed

0
Podijeli

Opština Tivat, uz podršku njemačke nevladine organizacije „Help“ kreće u izgradnju stambenog objekta, koji će postati dom za četiri porodice – pripadnike RE populacije. Ova vrijedna donacija iznosi više od 200.000 eura i predstavlja korak bliže ka rješavanju stambenih pitanja RE populacije u Tivtu. To je, pored ostalog saopštila predsjednica opštine Tivat prof. dr Snežana Matijević na prvoj konferenciju za novinare, povodom tri mjeseca otkako je na čelu opštine. Ona se osvrnula na prethodni period uz najavu predstojećih planova i većih investicija.

opstina tivat pressKada je riječ o investiranju u putnu infrastrukturu za mjesec  otpočeće izgradnja saobraćajnice Cacovo – I faza u vrijednosti od 200.000 eura. Takođe je raspisan tender za asfaltiranje lokalnih puteva na teritiriji opštine u vrijednosti 120.000 eura. Po isteku zabrane gradnje krenuće  gradnja trotoara u Radovićima na obali Đuraševića, vrijedna 20.000 eura. Predsjednica Matijević je najavila i skori početak izgradnje dionice puta ka poluostrvu Luštica MR1:

Picerija i restoran

„Prva faza puta samo što nije realizovana, u toku je odabir izvođača radova i početak izgradnje možemo očekivati kroz mjesec. Vrijednost ovog posla je 3 miliona eura, a u pitanju su prenešena Vladina sredstva“.

Od kapitalnih projekata predsjednica Tivta pomenula je i izgradnju novog vatrogasnog doma u vrijednosti od 400.000 eura:

„Imamo lokaciju i gotovu projektno-tehničku dokumentaciju. Tražili smo i drugu lokaciju koja bi bila bliža centru grada, a sa direktnim izlazom na magistralu. Nismo uspjeli. Radovima na ovoj lokaciji u Gradiošnici mora prethoditi izmještanje dalekovoda i izmjena Detaljnog urbanističkog plana u skladu sa ovim. Po okončanju ovih projekata možemo krenuti u izgradnju“, rekla je Snežana Matijević.

U narednom periodu planirana je i sanacija bivšeg javnog toaleta, objekta koji se nalazi na početku šetališta Pine, iza državne apoteke. Donešena je odluka o izboru najboljeg ponuđača – izvođača radova. Izvođač će se uvesti u posao odmah po isteku zabrane gradnje, nakon 1. septembra. Vrijednost ovog projekta je  22.500 eura. Osim ovog istaknuta su i druga buduća ulaganja u građevinske objekte, pa je tako planirana sanacija krova Centra za kulturu, ali i izgradnja Doma kulture i pratećih sportskih terena u Gošićima.

Predsjednica se osvrnula na period od sredine maja, kada je bilo otvaranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ostvarena saradnja sa privrednicima grada, intezivirana angažovanost pojedinih službi kao što su Služba zaštite i spašavanja i Komunalna policija, naročito u ljetnjim mjesecima.

„Posebno bih pohvalila Službu zaštite i spašavanja koja je u proteklom periodu imala više od 26 intervencija, a u održavanje vozila, nabavku nedostajuće opreme, uniformi i obuće utrošeno je 12.000 eura, dok se za sljedeću godinu planira još sredstava u ove svhe“, istakla je predsjednica Matijević komentarišući rad službe.

Pored ovih, otvorena je tema nove Odluke o organizaciji rada organa lokalne uprave u opštini Tivat, kojom je uvećan broj sekretarijata i posebnih službi. Predsjednica opštine napomenula je da je donošenje odluke kojom se administracija lokalne uprave usložnjava posljedica sve većeg obima posla i detektovanja pojedinih segmenata rada koji se na ovaj način moraju poboljšati i dinamizirati.

Nema komentara

Ostavite komentar