Početna Društvo Snijeg u zaleđu Boke, prekrivač 15 cm

Snijeg u zaleđu Boke, prekrivač 15 cm

3

Nakon bure i nekoliko sunčanih, ali hladnih prazničnih dana, zaleđe Boke jutros je prekriveno sniježnim pokrivačem debelim oko 15 cm. Iznad Herceg Novog svi putevi su prohodni.

Foto: Vanja Tripković

Prema riječima direktorice Komunalno stambeno DOO, Jasmine Konjević ekipe su aktivne i na terenu, čiste puteve i posipaju ih rizlom i industrijskom solju.

– Ima oko 15-ak centimetara mokrog i teškog snijega. Vozila za čišćenje su prošla put Kruševice – Vrbanj do puta Meljine – Petijevići. Za njima su išli radnici koji posipaju. Takođe, vozilo je prošlo i prema Ublima i Žlijebima. Radnici su osipali – objašnjava ona.

Foto: Vanja Tripković

Ekipe Komunalno stambenog preduzeća danas će biti ažurne na pravcu prema Vrbanju, zbog sahrane i saučešća, dodaje Konjević.

Rizle i soli ima dovoljno. Nešto rizle deponovano je uz puteve, privatni kooperanti, koji su takođe angažovani na čišćenju, na svojim kamionima nose i posipaju mašinski.

Foto: Vanja Tripković

Iz Auto moto saveza saopštili su da se u Crnoj Gori saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, na kojima ima ugaženog snijega, kao i poledice. Upozoravaju da je neophodno koristiti zimsku opremu i prilagoditi vožnju stanju na putu i poštovati pravila saobraćaja.

Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

3 Komentari

  1. Svaka čast Ovastico.I ja idem u subotu i nesumnjam u GUŠTE kod Tripkovića. To njemu leži, a ovoga puta i zimska idila, ide mu na ruku … DOLAZIMO TRIPKOVIĆU !!!

  2. Lijepa koliba-kafana …, Idila čini svoje. Dali su to “GUŠTI” g-dina Tripkovića. Koliko sjutra idem da provjerim. Sve mi liči na lijepu čestitku. Ko plaća ako je sve montaža…. Tripkoviću je li ovo još jedna od tvojih šala. Dolazim sjutra, jer znam i ako ne pada ko tebe su “GUŠTI”.
    Tvoj prijatelj od malo prije. “PUKNI ZORO”

    3
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code