SNP: Pet bitnih stvari o vodosabdijevanju u Herceg Novom

SNP: Pet bitnih stvari o vodosabdijevanju u Herceg Novom

1125
0
Podijeli

Svjedoci smo svakodnevnih zloupotreba državnih resursa u korist DPS-a za izbore u Herceg Novom, pa se tako i Javno preduzeće „Regionalni vodovod“ uključilo u kampanju, ne bi li još jednom Novljane preveli žedne preko vode, navodi se u saopštenju SNP-a.

 

Direktor JP „Regionalni vodovod“ iz Budve kazao je da će Novom isporučivati 200 litara vode u sekundi, ali je izbjegao da saopšti ključnu stvar – kojim vodovodnim sistemom namjeravaju to da urade, jer takav ne postoji. Zato ukazujemo na neke bitne stvari.

Picerija i restoran

Prvo, poznato je da je to preduzeće osnovano 1976. godine i da su svi investitori u Herceg Novom godinama bili obavezni da na njihov račun uplate 1% od vrijednosti svoje investicije.

Drugo, Novi nikada nije imao bilo kakvu koristi od tih uplata. Novac u budžet „Regionalnog vodovoda“  i dalje stiže, a voda za Novljane još ne poteče. Doduše, poteče neka zaslanjena iz Tivta, sa izvorišta Plavda, za građane Rivijere u toku ljeta, ali nije bila za piće.

Treće, pozivamo „Regionalni vodovod“ iz Budve, Opštinu Herceg Novi i hercegnovski Vodovod  da saopšte zašto se Novom ne isporučuje voda iz regionalnog vodovoda preko Krašića i Pristana podmorskim cjevovodom do Kumbora, pa odatle u cjelokupni sistem vodosnabdjevanja Novog.

Četvrto, podsjećamo da je do prije četiri godine Herceg Novi tokom ljeta isporučivao vodu Krašićima, što govori da do tog mjesta postoji sistem vodosnabdijevanja  a da je nakon toga Regionalni vodovod doveo cjevovod za vodosnabdijevanje Krašića sa tivatske strane.

Peto, u namjeri da i dalje nezakonito uzimaju onih 1 odsto motaju nas da se pravi nova dionica od Vukpetrola do Lepetana koja košta dva miliona eura, a neće da urade do kraja dionicu preko Krašića, koja je košta 200.000 eura, odnosno 10 puta je jeftinija.

I konačno, pozivamo „Regionalni vodovod“ iz Budve da nam saopšti razlog zašto prikrivaju ugovor star 10 godina, koji su potpisali to javno preduzeće, Opština Herceg Novi i hercegnovski Vodovod, kojim se predviđa izgradnja sistema za vodosnabdijevanje Novog preko njihovog sistema, koga, međutim, nema ni dan danas, navode iz ove stranke.

Plaćeni izborni program

Nema komentara