SO HERCEG NIOVI – VEĆA KONTROLA PRIVATIZACIJE PREDUZEĆA

SO HERCEG NIOVI – VEĆA KONTROLA PRIVATIZACIJE PREDUZEĆA

82
0
Podijeli

so_hn_2007Treći i završni nastavak sjednice lokalnog parlamenta u Herceg Noovm obilježilo je odborničko jendoglasje. Prihvaćen je predlog odborniak SNP-a Obrada Gojkovića da se na narednom zasjedanju razmatra odluka o osnivanju Komisije za praćenje procesa privatizacije i uticaja na privredu i socijalni status zaposlenih i građana Herceg Novog. 
Gojković je obrazložio da ovaj proces u većoj mjeri u nadležnosti države pa bi osnivanjem komisije SO bila uključena u mjeri koliko to zakon dozvoljava. Tako bi, smatra on, bile spriječene evidentne negativne posljedice po Herceg Novi.   Rade Božović, takođe iz SNP-a je predložio da se na narednim sjednicama o svakoj privatizacij u Herceg Novom (Južni Jadran, PKB, Mješovito, Centar Igalo…)  posveti po jedna tačka dnevnog reda, jer prodavci društvenog kapitala, Fondovi i Savjet za privatizaciju, uopšte nijesu marili za reference i bonitet kupaca sadašnjih vlasnika hotela u opštini.
Dragan Šimrak iz SDP je ukazao da lokalna vlast ima uticaja na loše posljedice privatizacije, jer nije bila zaintersovana da povoljno kupi imovinu Vinoprometa, iako je bilo uslova za to. Takođe zbog loših procjena nije kupljena ni upravna zgrada Prvoborca u Meljinama.
U PZP su potencirali da se naznače odgovorni za neuspjele privatizacije novskih preduzeća.
Odbornici su raspravljali i o manjkavostima ovogodišnje turističe sezone, iako je prethodno odbijen predlog DPS-a da se ta tačka uvrsti u dnevni red. Iz opozicije su komenatrisali da će se vladajuća kolacija prihvatiti priče o turizmu s jeseni kada već treba misliti na zimsku sezonu.

Nije usvojen predlog da opština bude garant za kredit JP Vodovod i kanlizacija od 200 hiljada eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code