Solila dobila pješačko biciklističku stazu

Solila dobila pješačko biciklističku stazu

3
Podijeli

U rezervatu prirode Solila kod Tivta biće sjutra (ponedjeljak) otvorena pješačko biciklistička staza, čime će biti ozvaničen kraj radova na njenom uređenju. Tim povodom, od 8 h biće upriličen Solila kros 2018. Na kojem će učestvovati 80 učenika svih razreda iz OŠ Branko Brinić u Radovićima, najavljuju iz Morskog dobra.

Uređenje staze od 1,5 km podrazumijevalo je košenje, zamjenu dasaka na mostovima, postavljanje parkovskog mobilijara (kanti za otpatke, klupa) i postavljanje info-tabli čitavom njenom dužinom.

Picerija i restoran

Radove u vrijednosti od oko 28.000 eura izvelo je preduzeće „Fides“ d.o.o. iz Podgorice. Kompletirani su i izvedeni kvalitetno, kako bi se posjetiocima omogućio što bolji boravak i upoznavanje sa rezervatom, saopšteno je iz Morskog dobra.
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore upravlja Solilima od 2013. godine. To je rezervat koji predstavlja istinsku oazu netaknute prirode i tako pruža utočište raznim vrstama ptica.

3 Komentari

  1. Nevezano za ovaj projekat, zna li neko šta se planira s dijelom troroara ispred Zevsa u igalu? Trenutno se skidaju mozaik ploče, koje su uz određenu intervenciju mogle i dalje biti u funkciji i svakako su ugodnije od betona. Ako je plan da i tuda ide isti beton…onda zaista imamo stručnjake za medalju

Ostavite komentar

*

code