Šotokan tim reprezentativci bez medalja na Balkanskom prvenstvu

Šotokan tim reprezentativci bez medalja na Balkanskom prvenstvu

3
Podijeli

Karatisti Šotokan tima iz Herceg Novog, Anja i Maša Bulajić, Stefan Samardžić i Petar Damjanović, koji su nastupili za reprezentaciju Crne Gore na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, nisu supjeli da osvoje medalje. Šampionat je organizovao Karate savez Hrvatske u Dubrovniku minulog vikenda.

Reprezetativcima iz Herceg Novog, koji su prvi put nastupili na balkanskom šampionatu, nedostajalo je malo sportske sreće za uspjeh, kazali su iz kluba.

Picerija i restoran

Petar Damjanović borio se u kategoriji kadeta do 70kg. U prvom kolu pobijedio je takmičara iz Makedonije 5:1, u drugom takmičara iz BiH 3:2, dok je u trećem, u meču protiv turskog predstavnika koji je završen 0:0, sudijskim preglašavanjem izgubio sa 3:2. Nakon toga takmičara iz Turske, koji je vodio u polufinalu 6:4 sudije su diskvalifikovale, zbog čega on nije povukao Damjanovića u repasaž.

Stefan Samardžić nastupio je u borbama, u kategoriji kadeta do 52 kg. On je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom vodio sa 2:1, ali je, iako je vrijeme bilo isteklo, izgubio sa 3:2, pogrešnom sudijskom procjenom.

Anja i Maša Bulajić u juniorskoj konkurenciji u katama nastup su završile u drugom kolu. Anja Bulajić je u borbama nastup završila, takođe, u drugom kolu izgubivši 2:0.

Balkansko prvenstvo je okupilo oko 800 takmičara iz 11 država. U ukupnom plasmanu, Crna Gora je zauzela 6. mjesto sa osvojene 2. zlatne, 5. srebrnih i 5. bronzanih medalja.

Reprezentacija Srbije osvojila je prvo mjesto sa 14. zlatnih, 5 srebrnih i 17 bronzanih, na drugom mjestu je Turska, a na trećem reprezenacija Bosne i Hercegovine.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code