„Soul Selfie“ Maje Bulatović: Želim da svako zaviri duboko u sebe i...

„Soul Selfie“ Maje Bulatović: Želim da svako zaviri duboko u sebe i da se tu pronađe

1824
1
Podijeli

Novskoj publici u narednih 15ak dana, izložbom pod nazivom „Soul Selfie“ part 2, predstaviće se Maja Bulatović iz Podgorice. Postavka je u longue baru „Amerika“, a otvorena je bez  uobičajenog ceremonijala i bez prisustva autorke.

– Moj koncept su zapravo širom otvorena vrata galerije, kao širom otvorena vrata duše, bez mnogo priče i filozofiranja. Ovo je sada nastavak moje prve samostalne izložbe, koju sam priredila u kk Soba u Podgorici, ali kojoj sam dodala par novih slika, kao par novih pogleda na dušu – objašnjava autorka.

Picerija i restoran

Ime izložbe kombinacija je savremenog izraza momentalne i neformalne fotografije samog sebe – „selfie“-a i autorkinog najintimnijeg izražaja.

– Pošto je danas popularan selfi, odnosno ta vrsta fotografije, ovo je jedan drugačiji način, ovo je „selfi duše“, moje duše. Izložbom „Soul Selfie“ želim da svako zaviri duboko u sebe i da se tu pronađe.

U  „Americi“ je izloženo 20 radova različitih formata, u tehnici akrila na papiru i platnu. Izložba je po dominantnim motivima podjeljena u 3 dijela, odnosno dvije cjeline pod nazivima „Klikeri staklenci“, kroz koje se život prelama u novom svjetlu i „Gradovi duše“, gdje su na ruševinama starih emocija sagrađeni neki novi gradovi. Ostatak postavke su samostalne slike, među kojima je autorka izdvojila „Sabor svetaca“ kao najbolju u katalogu, „Little hill“ u dva dijela, kao i sliku „Božiji dar“ rađenu u vidu prozora, posvećenu ćerki Mateji, koja predstavlja Majin „pogled u svijet“.

Radovi za izložbu „Soul Selfie“ stvarani su u protekle dvije godine. Ideju za postavku  dobila je, kaže, od prijateljice Zorice Radonjić, koja je napisala tekst kataloga i koja je zaslužna za Majin likovni angažman.

– U Herceg Novom izlažem na Zoricinu inicijativu. Ona obožava Herceg Novi    i željela je da se predstavim ovoj publici – kazala je autorka.

Maja Bulatović po profesiji je modni frizer i stilista, ali vizuelnim umjetnostima, odnosno slikanjem i performansima, bavi se od najranijeg djetinjstva. Autorka  je nagrađenog performansa „Sva lica prirode“, kojim je, kroz priču o zdrvalju kose, skrenula pažnju na problem narkomanije u društvu.

Izložba je prodajnog karaktera, cijene slika su pristupačne, u zavisnosti od formata i kompleksnosti slike. Biće otvorena do 16. maja.

1 komentar

  1. Nijesam nailazio na nesto tako iskreno i duboko, da isijava iz radova priredjenih za izložbu, sve pohvale i autorki na jasnom izrazaju i ” Americi” koja dovodi mlade autore!!
    Svaka čast!!

Ostavite komentar

*

code