Početna Sport SP: Remi Crne Gore i Grčke

SP: Remi Crne Gore i Grčke

1

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrala je danas sa Grčkom neriješeno 10:10 (3:3, 2:1, 4:4 i 1:2), u utakmici drugog kola A grupe Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Kvangdžuu.

Crnogorski vaterpolisti upisali su drugi remi, nakon što je bez pobjednika i istim rezultatom završen i duel sa Srbijom.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića prvi put došli su do vođstva početkom druge četvrtine (4:3), a u trećem dijelu meča imali su tri puta prednost od tri gola (7:4, 8:5 i 9:6). Grčka je napravila seriju od 4:0 za preokret, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Ivović dva minuta prije kraja.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Mlađan Janović sa tri gola, Aleksandar Ivović postigao je dva, a po gol Nikola Murišić, Đuro Radović, Draško Brguljan, Dragan Drašković i Bogdan Đurđić. U grčkoj selekciji dvostruki strijelci bili su Aleksandros Gunas, Stilianos Argiropulos i Dimitros Skubakis, dok su se po jednom upisali Kristodulos Kolomvas, Georgios Dervisis, Aleksandros Papanastasiu i Konstantinos Genidonias.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u deset sati i deset minuta, igrati sa Južnom Korejom.

CRNA GORA – GRČKA 10:10 (3:3, 2:1, 4:4, 0:0)

Sudije: Aleksandresku (Rum), Severo (Ita), Igrač više: Crna Gora 9 (4), Grčka 11 (4). Peterci: Grčka 1 (1)

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 1, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 3, Đurđić 1, Ivović 2, Spaić, Drašković 1, Murišić 1, Kandić.

GRČKA: Zerdevas, Genidunias 1, Skubakis 2, Papanastasiu 1, Fudulis, Kapocis, Dervisis 1, Argiropulos 2, Murikis, Kolomvos 1, Gunas 2, Vlakopulos, Galanidis.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code