SPA GALLERY IGALO: IZLAŽE STOJAN MILANOV

SPA GALLERY IGALO: IZLAŽE STOJAN MILANOV

1794
0
Podijeli

U Spa Galeriji Instituta Igalo publici će se večeras u 21 h predstaviti beogradski slikar Stojan Milanov, sa dvedesetak ulja na platnu.

Izložbu će otvoriti slikar Mišo Vemić iz Nikšića.
Stojan Milanov je samostalni umjetnik, član ULUPUDSA, a od 1985. se profesionalno bavi slikarstvom. U tematskom smislu preokupacija su mu ljudska figura, urbani pejzaž, a tehnika ulje na platnu.
Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogadu. Učesnik je više kolektivnih izložbi i likovnih kolonija i dobitnik prestižnih nagrada. Posredstvom galerija Accents of colour, i Mediteraneo Casa del Arte izlagao je na sajmovima likovne umjetnosti u Velikoj Britaniji.
Predstavnik novog simbolizma u kome je realizam samo likovno sredstvo da se prikaže dublji sloj stvarnosti, osjećanja, misli i ideja, Stojan Milanov je dosljedan u naporu da slika, bez obzira na sadržaj, mora prije svega da predstavlja estetsko zadovoljstvo – naglašava istoričarka umjetnosti i književnica Tamara Ognjević.
Suptilan posmatrač sa izrazitim osjećanjem za svjetlo i kadar, umjetnik municiozno gradi svoje kompozicije s polazišta da je manje zapravo više. Ovaj pristup, rođen u praksi holandske škole žanr slikarstva 17 vijeka, u stvaralaštvu Stojana Milanova zadržava svoj najbolji kvalitet da u trenutku privuče svojim lijepim formama i elegantnom kompozicijom kao preduslov za sljedeći korak koji podrazumijeva dublje sagledavanje umjetničkog djela.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code