Početna Društvo Špadijer: Uprkos izazovima, Regionalni vodovod osigurao uredno snabdijevanje primorja i nastavlja s...

Špadijer: Uprkos izazovima, Regionalni vodovod osigurao uredno snabdijevanje primorja i nastavlja s projektima

2

Regionalni vodovod je kroz uredno vodosnabdijevanje opština na Crnogorskom primorju, pružio važnu insfrastrukturnu podršku i u glavnoj turističkoj sezoni 2018. godine.

Iako je tekuća godina, hidrološki gledano, značajno povoljnija od prethodnih i ove godine su u proteklih 8 mjeseci lokalnim vodovodima iz regionalnog vodovodnog sistema isporučene značajno veće količine u odnosu na važeće ugovore o isporuci vode – u ciframa više od 500.000 m³, ističe tehnički direktor tog preduzeća, Ivan Špadijer:

Picerija i restoran

– Uprkos činjenici da je 14. avgusta, nakon odluke Apelacionog suda, kompanija Strabag AG blokirala žiro-račun, zaposleni u Regionalnom vodovodu su maksimalno posvećeni rješavanju svih izazova, a sve radi obezbjeđenja urednog funkcionisanja ovog kompleksnog tehničko-tehnološkog sistema. Ovo je prilika da se istakne ta posvećenost i u trenucima izuzetne neizvjeznosti, kao i da se naglasi izražena svijest zaposlenih o važnosti funkcionisanja ovog značajnog preduzeća po turističku privredu, a samim tim i cjelokupni ekonomski sistem Crne Gore – navodi Špadijer.

U ime Regionalnog vodovoda on je zahvalan svim poslovnim partnerima koji su, uvažavajući okolnosti koje su nastale nakon blokade žiro-računa, izuzetno korektno i nadasve poslovno nastavili saradnju sa Regionalnim vodovodom.

– Oni su opravdano uvjereni da Regionalni vodovod zaslužuje potpuno povjerenje i u ovim veoma zahtjevnim trenucima po naše preduzeće. Kadrovski i ukupni kapaciteti Regionalnog vodovoda su dovoljni garant rješavanja i ovog poslovnog izazova na održiv način. Takođe, cijenimo da postoje opravdani razlozi da ostanemo posvećeni i projektima razvoja regionalnog vodovoda sitema – dodaje Špadijer.

On navodi da predstoji priključenje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, kao i početak 2. faze regionalnog vodovodnog sistema izgradnjom 11 km novog cjevovoda od Budve do Tivta. Time će se kapacitet tog dijela sistema povećati sa sada raspoloživih 330 l/s na cijelih 700 l/s. Dodatno, preduzeće će ostati dosljedno u projektu rješavanja problema vodosnabdijevanja na području opštine Bar, koji je pokrenut u saradnji sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem, kaže Špadijer.

Osim Vlade Crne Gore, važnu podršku u realizaciji ovih i drugih projekata Regionalni vodovod ima od strateškog partnera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od kojeg su primili pismo o namjeri podrške realizaciji ovih, ali i još nekih strateških projekata za unapređenje politike vodosnbdijevanja na Crnogorskom primorju – podsjeća Ivan Špadijer.

2 Komentari

  1. Sve vjerujemo i sve se slažemo. Nego, kad će da prestane pljačkanje investitora u vidu 2%, koje nazivaju ,,1%”? RV je izgrađen, posluje na dohodovnoj osnovi, i više nema smisla naplaćivanje za njegovu izgradnju. Kao što je ukinuto i 1% za ,,atomsko sklonište”.

    6
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code