Početna Kultura Spaljen karneval Koronus Juda u Kotoru

Spaljen karneval Koronus Juda u Kotoru

0

Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor ove godine snimio je dokumentarni zapis o tradicionalnom Zimskom kotorskom karnevalu, koji je emitovan juče na drugom programu državne televizije. Umjesto petnaestodnevnog programa, u zapisu su prikazani sadržaji manifestacije koje godinama čine ovu koloritnu priču.

Slamni sud komunitadi kotorske osudio je Koronusa Judu zvanog Gabeljuša, tvrdeći da je “kriv za sva teška krivična djela koja su nampasane godine učinjena i potpuno nam je promijenio način života i navike.

Tužilac Mungos Katanac zvani Režimlija smatrao je da je optuženi svjesno i sa umišljajem sa COVID 19 izazvao pandemiju i zagadio cijeli svijet, izazvao zatvaranje granica svih država, potpuno turizam, onemogućio da se pomorci ukrcavaju, zatvorio pozorišta, prekinuo sva sportska takmičenja i od Kotora napravio avetinjski grad, bio je dio sceraija.

Kako navode iz JU KC Nikola Đurković, iako je branilac Zongo Brčkarić zvani Korupcija tvrdio da optuženi nije kriv ni po jednoj tački optužnice, prezidentica Slamnog suda Vulgarija Međedica zvana Guberuša osudila je Koronusa na smrt.

Spaljivanje krnja održano je na mjestu nekadašnje vile Firenca.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code