Početna Društvo SPALJIVANJE KARNEVALA OTKAZANO ZBOG NEVREMENA A NE POLITIKE

SPALJIVANJE KARNEVALA OTKAZANO ZBOG NEVREMENA A NE POLITIKE

0

Kotor_nocZbog čega je zaista juče otkazan kotorski karneval? Jesu li pripremljene lutke za spaljivanje suviše ličile na ’’braca i seku’’ – kako navodi jedan crnogrski dnevni list ili je samo kiša odložila karneval? Predsjednika Organizacionog odobra kotorskog karnevala Andrija Popović kaže za Radio Jadran:

– Sve je samo izmišljotina. Odluku o svemu prepustili smo majstorima i kapu karnevala. Oni su imali totalnu autonomiju u izboru koga će staviti za karnevala, pa da ću to biti i ja, mogu i meni suditi i ’’spaliti’’ me slobodno – kaže Popović.

– Znam da novinari žude za senzacijom i niste jedini koji se ovog jutra interesujete za razloge odlaganje kotorskog festivala, prosto ne mogu da vjerujem kakvu je lavinu pokrenulo otkazivanje fešte – priča nam Popović.

Na pitanje da li je neko iz DPS-a zaista negodovao zbog pripremljenih lutki, Popović objašnjava da je to samo čuo od novinarke lista koji je izmislio priču. A istina je?

– Zbog nevremena praćenog kišom i vjetrom, kao i nemogućnosti direktnog TV prenosa odložen je kotorski karneval – tvrdi Popović.

Koncert hrvatske grupe Kolonija održan je, umjesto u 17 sati i 30 minuta, u 19 sati i bio je više nego uspješan, napominje Popović.

Organizatori zimskih karnevalskih svečanosti su Opština Kotor, Turistička organizacija i Kulturni centar »Nikola Đurković«, a pokrovitelj Ministarstvo turizma i održivog razvoja.

Novi datum kada će biti spaljen krivac za sve nevolje je 4. mart.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code