Početna Društvo Spasena Novljanka koja se okliznula niz strmine Orjena

Spasena Novljanka koja se okliznula niz strmine Orjena

21

Uspješnom akcijom šest pripadnika Službe zaštite i spasavanja, PK Subra i Gorske službe spasavanja podno vrha Orjena spasena je planinarka iz Herceg Novog.

Ilustracija

U 12.15 zamjenik komandira Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj dobio je poziv da se desila nezgoda prilikom spušatnja planinarke koja je skliznula sa staze i onda se 50 m prevrtala niz strminu.

– Povrijedila se, nema nikakvih lomova, odmah su to vidjela naša tri spasioca-vagtrogasca iz Meljina i tri planinara PK Subra, Tušup, Brajović i Gardović. Imobililasli su je i na nosilima te snijeli do Orjenske lokve i onda džipom doveli do Avanturističkog parka na Vrbanju. Tu ih je čekala Hitna pomoć i planinarka je hospitalizovana – kaže nam dežurni u Službi, Gojko Vučković.

Akcija je završena srećno u 16.15.

21 Komentari

  1. Svaka čast vatrogascima i gorskoj službi. Oni su zaista heroji. Uvijek su to i bili. Gospođi želim brz oporavak, a zluradim komentarima ne znam šta bih poručila.

    45
  2. BRAVO za ove hrabre ljude ! ! ! Planinarki brz oporavak i da se što prije vrati svojoj ljubavi planinarenju jer to je posebna veza sa prirodom ,koju ne razumije svako.

    53
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code