Početna Uncategorized Specijalizovani kabinet za matematiku i biologiju otvoren u OŠ „Dašo Pavičić“

Specijalizovani kabinet za matematiku i biologiju otvoren u OŠ „Dašo Pavičić“

5

Zajedničkim ulaganjem Opštine Herceg Novi i lokalnih privrednika, OŠ „Dašo Pavičić“ dobila je specijalizovani kabinet sa multimedijalnim projektorom za izučavanje matematike i biologije, čime su unaprijeđeni uslovi za sticanje znanja u ovim naukama.

Direktor škole Branislav Krečković zahvalio se svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, počevši od inicijatora ideje – bivšeg profesora u toj školi Milorada Milićevića, do Opštine Herceg Novi i lokalnih privrednika.

-Novi kabinet namijenjen je modernom načinu izvođenja nastave, sa primjenom najsavremenije tehnologije, čime su naši učenici dobili mogućnost da na najmoderniji način izučavaju nauke. Želimo da pojačamo saradnju između škola u našem gradu, a namjera nam je da svi učenici i profesori iz drugih škola učestvuju i doprinose kvalitetu nastave, kazao je Krečković.

Profesorica Ana Tomašević je pokazala kako se koristi novi multimedijalni projektor i prateći softver.

Prema riječima sekretarke za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi Ane Zambelić Pištalo, lokalna samouprava je podržala realizaciju projekta, sa ciljem da specijalizovanu učionicu mogu koristiti svi talentovani učenici svih osnovnih i srednje škole u našem gradu.

-Vjerujem da će ova učionica pomoći unaprijeđenju znanja i vještina učenika ove škole, ali i ostalih u Herceg Novom. Unaprijeđenje uslova i kvaliteta u kojima naši osnovci i srednjoškolci rade predstavlja strateško opredjeljenje Opštine Herceg Novi, kazala je Zambelić Pištalo i dodala da je lokalna samouprava ovom prilikom uložila 2000 eura, ali i da će ubuduće pomoći u nabavci drugih pomagala za slične učionice.

5 Komentari

  1. Matematika je poput klasične muzike: nema svako smisla za jedno ili drugo. Ja sam se gnjavio kroz gimnaziju sa matematikom da mi to poslije u životu uopšte nije trebalo! Bilo je sasvim dovoljno ono šta sam naučio u osnovnoj školi! Jadna djeca kod prosvjetnih radnika koji misle da svako dijete ima potencijal Mocarta i Ajnštajna…

    7
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code