SPEKTAKL BALONA U TIVTU

SPEKTAKL BALONA U TIVTU

169
0
Podijeli

baloni pgMongolferija „Nebo Crne Gore”, međunarodni festival balona, biće održan sjutra na tivatskoj rivi Pine, od 19 h.
Ova manifestacija održava se četvrti put u Crnoj Gori, a drugi put u Tivtu.
U spektaklu sa balonima učestvovaće 55 takmičara, tj. 7 takmičarskih ekipa.
Biće izloženo 7 balona, a zbog prostornih i tehničkih nemogućnosti – posjetioci neće biti u prilici da isprobaju čari letjenja, a i ulaz u balone neće biti dozvoljen. Balonarske ekipe dolaze iz Ukrajine, Rusije, Bjelorusije, Češke, Mađarske, Slovenije i Crne Gore. U muzičkom dijelu programa tivatskom rivom prodefilovaće Gradska muzika i plesni studio Belissima.
Mongolferiju organizuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa: Balonarskim klubom Budućnost iz Podgorice, Ambasadom Ukrajine, Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, Opštinom Tivat i turističkom organizaciom Tivta. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija FLY Montenegro, a sponzori Pirella i Aqua Bianca.
Balonarstvo u Crnoj Gori “aktivirano” je osnivanjem prvog i za sada jedinog balonarskog kluba “Budućnost” iz Podgorice 2002.godine. Klub raspolaže jednim balonom zapremine 3000 kubika, u koji mogu da stanu tri osobe, plus pilot. Da bi se doživio jedinstven osjećaj letjenja ovim “prevoznim sredstvom”, potrebna je površina od 30×30 metara. Sve aktivnosti oko teorijskog dijela upoznavanja letjenja balonima, kao i samo letjenje obavljaju se na Ćemosvskom polju u Podgorici. Kako su Radiju Jadran saopštili iz ovog kluba, članarina i “časovi” su besplatni. Interesovanje za ovaj sport svakodnevno raste, s obzirom da organizuju promociju po osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code