Početna Kultura Spektakularan koncert učenika Muzičke škole

Spektakularan koncert učenika Muzičke škole

1

U prepunoj koncertnoj sali Muzičke škole Herceg Novi, sinoć je održan Novogodišnji koncert, u okviru kojeg su nastupili uglavnom učenici škole. Hol škole bio je ispunjen roditeljima, gostima i prijateljima već sat prije početka koncerta, što je dovoljno govorilo u prilog tome sa koliko se nestrpljenja ovaj koncert iščekivao. U sali se bukvalno tražila stolica više, a bilo je i onih kloji su čitav koncert odslušali na nogama.

koncert-muzicka-291216-4Obiman, ali raznovrstan koncertni program obuhvatio je čak 25 tačaka, i zasigurno bio jedan od boljih instrumentalnih performansa koje su učenici škole priredili.

Pozdravljajući prisutne, direktorica škole, Nada Karadžić je kazala:

“Novogodišnjim koncertom zaokružujemo kraj i polugodišta. Sumirajući rezultate u godini koja je na izmaku možemo biti zadovoljni postignutim uspjehom učenika na mnogim takmičenjima, ali i realizovanim muzičkim projektima. Naša nastojanja su da iz godine u godinu postignemo što bolji umjetnički i pedagoški rezultat”, poručila je ona.

Koncert je tradicionalno otvorio školski hor, pripremnih razreda, koji su izveli “Novogodišnju pjesmu”, A. Erakovića. Smjenjivali su se zatim učenici svih razreda od I do VII, na klaviru, bubnjevima, gitarama, flautama, trubi, violončelu, izvodivši djela Burgmillera, Betinija, Baha, Debisija i drugih. Instrumentalno muziciranje bilo je prošarano i solo pjevanjem Jovane Đuratović, Ivane Raičević i Anđele Spaić, iz klase prof. Jovane Ražnatović. Ipak, kao i na svakom koncertu ove škole, prava poslastica stigla je pred kraj koncerta. Velikm aplauzom ispraćen je nastup Roberta i Mille Morris, iz klase prof Irene Mijušković, koji su publiku razgalili izvedbom čuvene kompozicije “Money, money, money” švedskog četverca, grupe “Abba”, prilagođenoj za klavir. Nakon njih, pravo iznenađenje bio je završni nastup, mini orkestra od deset violina, uz pratnju prof. violine, Anite i Jelene Popović, kojima je korepetirala prof. Nives Nenadović.

Njihovim nastupom spuštena je zavjesa na još jednu, u koncertnom smislu, izuzetno uspješnu godinu za Muzičku školu. U prilog tome, govorila je i školska Knjiga utisaka, jer je malo bilo onih koji nijesu iskoristili priliku da svoje impresije prenesu na papir. Koncert su iz prvog reda ispratili župnik crkve Sv. Jeronima, don Niko Šošić, koji je kako je kazao, uputio posebnu molitvu za djecu i profesore škole, zatim generalni konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović kao i izvršni direktor Filmskog festivala, Zoran Živković.

Direktorica škole, Nada Karadžić, sljedećei koncert najavila je za kraj februara ili početak marta, a biće to koncert samo profesora škole.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code