SPKD Prosvjeta: Književne večeri posvećene znamenitim autorima

SPKD Prosvjeta: Književne večeri posvećene znamenitim autorima

1
Podijeli

Serija književnih programa, koje organizuje SPKD Prosvjeta u saradnji sa JUK Herceg festom, počeće u četvrtak, 22. novembra. Prvo književno veče biće posvećeno velikoj srpskoj književnici Isidori Sekulić, povodom 60 godina njene smrti.

– Uz Isirodu Sekulić, podsjetićemo se Sima Matavulja, jednog od najznačajnijih predstavnika srpskog realizma, profesora u našoj Zakladnoj pomorskoj školi u Srbini, a povodom 110 godina upokojenja. Priredićemo omaž Jovanu Dučiću, pjesniku i diplomati, za sjećanje na 75 godina od upokojenja (1943), a potom i Aleksi Šantiću, romantičarskom pjesniku za sjećanje na 150 godina od rođenja – navode organizatori.

Picerija i restoran

Omaži znamenitim književnim stvaraocima, kojima se u 2018. godini obilježavaju značajne godišnjice rođenja ili smrti biće organizovani jednom sedmično. Književne večeri osmišljene su poput programa koje je Prosvjeta priređivala u kući Iva Andrića tokom 2014. i 2015. godine.

Početak programa u Dvorani Park zakazan je za 19 časova, a naredno književno veče iz SPKD-a Prosvjeta najavljuju za četvrtak, 29. novembar.

1 komentar

  1. Divno je to i treba više i češće pričati o ljudima koji su ovdje nešto bili i dali molim vas da ne zaboravite Marka Cara ,mladi ne znaju ko je on.Kakav esteta i putopisac je bio.Mladi ne znaju ko je ovdje sve radio i šta je dao ,treba ponovo sve sakupiti i da ljudi shvate zašto se kaže grad kulture inače to postaju prazne riječi.Ima mnogo toga što ne znamo.

Ostavite komentar

*

code