Split GAST: Za vrhunski kvalitet vina Podrumu Delić četiri priznanja u Splitu

Split GAST: Za vrhunski kvalitet vina Podrumu Delić četiri priznanja u Splitu

0
Podijeli

Podrum vina Delić, sa sjedištem u Herceg Novom, dobitnik je nova 4 priznanja koja su mu dodijeljena na nedavno završenom splitskom sajmu GAST, u okviru 24. Dionizijane – međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića.

U konkurenciji od preko 100 vina, Podrumu Delić dodijeljenje su 3 medalje za vrhunski kvalitet bijelih i crnih vina, kao i zlatno priznanje za vrhunski potencijal crnog vina Merlot 2016.

Picerija i restoran

– Ovim nastupom Podrum Delić nastavio je uspješno prezentovanje vinskog potencijala Herceg Novog i Crne Gore. Već se pripremamo da sljedećeg mjeseca (od)branimo titulu apsolutnog šampiona Novosadskog sajma – kazao je Radiju Jadran, izvršni direktor, Aleksa Delić.

Podsjetićemo da se Podrum Delić upravo na tom 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavio prvi put, gdje je osvojio 7 medalja za kvalitet vina, i to 5 zlatnih i po jednu srebrnu i bronzanu.

Vinograd vinarije Delić nalazi se u Trebinju, u Petrovom polju, a prostire se na oko hektar. Broji 5 i po hiljada čokota vinove loze. Njeguju 6, 7 velikih sorti – od autohtonih – vranca i žilavke, preko francuskih internacionalnih sorti Cabernet, Sauvignon, Merlot, Chardonnay, a posljednjih godina imaju i bijelo, tamjaniku.

Vinarija je registrovana prije dvije godine, a vina se mogu naći u podrumu na Toploj III, diskontu pića na Petlji u Igalu. Ona su i obavezan dio vinskih karata u nekoliko ekskluzivnih restorana u gradu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code