SPOMEN PLOČA NA RODNU KUĆU SV. LEOPOLDA MANDIĆA BIĆE POSTAVLJENA DO 12....

SPOMEN PLOČA NA RODNU KUĆU SV. LEOPOLDA MANDIĆA BIĆE POSTAVLJENA DO 12. MAJA

132
0
Podijeli

Višegodišnje nastojanje da se na rodnu kuću Sv. Leopolda Mandića na Škveru postavi spomen ploča moglo bi biti realizovano do 12. maja. O tome je predsjednik opštine Dejan Mandić razgovarao sa predsjednikom Hrvatskog građanskog društva Crne Gore sa sjedištem u Kotoru Tripom Šubertom i Sanjom Crnić iz hercegnovske Podružnice HGD.

Oni su podsjetili na skupštinsku odluku o postavljanju nekoliko spomen obilježja u Opštini, među njima i Sv. Leopoldu Mandiću. Predložili su da se na aprilskom zasjedanju lokalnog parlamenta donese posebna odluka koja će se odnositi samo na spomen obilježje ovom rimokatoličkom svecu.
Ideja je da se na rodnu kuću postavi spomen ploča sa prigodnim tekstom i da se taj posao završi do 12. maja kada dvije hrišćanske crkve slave dva važna sveca Sv. Vasilija Ostroškog i Sv. Leopolda Mandića. Predsjednik Mandić je sa velikom pažnjom saslušao predlog HGD i obećao da će im pomoći u realizaciji. Iz HGD kažu da je predsjednik Mandić prijatelj njihovog Udruženja još od osnivanja i da su im njegova vrata uvijek bila otvorena za saradnju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code