Početna Društvo Sporna dogradnja dva objekta na obali Igala

Sporna dogradnja dva objekta na obali Igala

25

Više od dva mjeseca, mještanima dijela Igala ispod bivšeg hotela Tamaris „kost u grlu“ su, kako tvrde, nelegalno dograđena dva objekta, koji su prouzrokovali niz drugih komunalnih problema.

Zbog toga su nekoliko puta apelovali na Komunalnu policiju, ne bi li se ovo kako zaustavilo, a izvođači ili investitori sankcionisali.
Riječ je o proširenju sprata sa istočne strane objekta u čijem prizemlju posluje ugostiteljski objekat „Nautilus“, te nadogradnji terase iznad kupališta bivšeg hotela Tamaris, tačnije otvorenog šanka lokala „Bay beach“.

Jedna od naših čitateljki, koja je željela da ostane anonimna, tvrdi da su „vlasnici i zakupci objekta nelegalno postavili pločice po zidu i na podu objekta na zajedničkom zemljištu“:

„Prostor je prethodno proširen-nadograđen na istočnoj strani i zagrađen drvenim vratima. Preko puta je postavljena ogromna tenda, koja bi pri udaru jačeg vjetra mogla nekog da ozlijedi. Sem toga zatvorili su jednu od šahti na jugoistočnom dijelu objekta i onemogućili oticanje vode, pa kad je kiša prelazimo preko drvenih dasaka“, priča ona.

V.d. načelnica Komunalne policije Marija Andrić, ranije nam je kazala da su komunalni inspektori obavili inspekcijski nadzor, sačinili zapisnik, ali radove nijesu mogli da obustave, jer to prevazilazi ingerencije Komunalne policije. Zbog toga su „slučaj“ proslijedili Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Radio Jadran je nakon skoro mjesec dobio povratnu informaciju iz resornog Ministarstva, sa nepreciznim odgovorima.

Kad je riječ o bespravno dograđenom dijelu objekta iznad restorana Nautilus, on vjerovatno neće biti porušen, jer je vlasnik u međuvremenu predao zahtjev za legalizaciju nadograđenog dijela. Na dogradnji terase lokala Bay beach, inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da se radovi izvode bez prijave građenja zbog čega će biti obustavljeni, a odgovorno lice sankcionisano. Međutim, u Ministarstvu nijesu kazali da li će nadograđeni dio terase biti „uklonjen“.

25 Komentari

 1. Zasto se opterecujete stvarima koje vas ne bi trebalo da interesuju. Mislite da je neko toliko lud da ulaze toliki novac, a da nece dobiti dozvolu. Zasto ne gledate pozitivno, je li ljepse ovo sto je napravljeno, ili oni raznobojni suncobrani koji cine ruglo po setalistu.? Koliko je zlobnih i zavidnih mjestana, prosto je nevjerovatno. Zao mi je sto sam svoj zivot vezao za ovaj grad, jer ovdje nema srece ni napretka sa ovakvim ljudima, a previse ih je …

  16
  21
 2. Ptvi uslov za legalizacijuovog ovog najvećeg rugla u Igalu,
  Je vlasništvo.
  A njega nema.A tek što se arhotektonski ne uklapa ni u šta.
  Dakle o zakonskoj legalizaciji nema govora.
  Ali kad je progutano do sada, vjerovatno će proći.
  Montažni objekat nije problem, on se uvjek može demontirati.

  19
  3
 3. Slika preovladava motivima devedesetih,kada drcnost i bezobrazluk potpomognuti korupcijom udju u proceduru legalizacije..tj tokove zakonitosti..
  I da citiram na kraju Duska Radovica
  “Kad lopovi počnu da brane ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštenje, …”

  19
  2
 4. Nisam arhitekta, alo ovaj objekat liči na sarkofag ili kako bi mi bokelji rekli, mrtvačku kašetu. Arhitekta koji je stavio potpis za ovaj objekat ili nije talentovan za taj posao ili zažmurio na projekat, a investitor malo podmazao “štajfericom”.

  28
  8
 5. Meni nije jasna jedna stvar pa pitam?
  Da li smeta nelegalno sagrađeni objekat, ili smetaju pločice koje su postavljene ispod objekta? Meni kao građaninu najviše smetaju oblaci prašine koji nas svakodnevno zasipaju sa parkinga pokojnog hotela Tamaris.

  31
  1
  • Svima nam smeta prasina,izgled,neuredjenost parkinga.Zakupac parkinga sa veoma malom inveaticijom moze ga privesti namjeni.Posto radi vec godinama red je da neko obrati paznju,gosti kada dodju u Igalo prvo sto ugledaju je taj neugledni parking.Kada ce neko da odreaguje!!!

   31
 6. Sve moze u zemlji cuda,pa tako dileri,narkomani i ostali sa one strane zakona postadose zasticena vrsta u ovoj drzavi tj.niko nesmije da ih dira.

  66
  3
 7. Ta prva slika stvarno govori vise od teksta da se takvo ruglo moze legalizovat na setalistu je strasno. Nije stvarno komentar protiv nekoga niti znam niti me briga ko je gradio kad ili zasto ali je odvratno izgleda i sa gustom bi porusio.

  52
  3
 8. 95% posto objekata u Igalu je sporno, pogutovo pri moru.Dali je i jedan investitor ispoštovao gradjevinsku liniju koja je 5m udaljena od šetališta?

  55
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code