SPORNA GRADNJA PUTA NA UŠĆU SUTORINE

SPORNA GRADNJA PUTA NA UŠĆU SUTORINE

134
0
Podijeli

igalo radovi1Najkasnije tokom popodneva stanovnici koji imaju kuće na ušću rijeke Sutorine, u Njivicama, gdje su u toku radovi na proširenju dijela puta, moćiće autima do kuća – kazao nam je načelnik komunalne policije, Zoran Bijelić.
On je potvrdio da su juče i danas bili na licu mjesta i da je izvođač radova napravio grešku, kada je bagerom izrovana veća količina zemlje koja se obrušila na put i tako onemogućila stanovnike tog mjesta da autima stignu do kuća.
Put je prema najavi trebalo da bude zatvoren samo 5 sati, ali zbog problema sa obrušenom zemljom bilo je to mnogo duže, jer je trebalo i više vremena da se zemlja ukloni. igalo gradnja hotelaMještani ovog naselja su fotgrafije izrovanog puta i neobezbjeđenog gradilišta poslali redakciji Radija Jadran s tvrdnjom da su invetsitori iz Srbije kupili dio plaže, a opština dala dozvole, saglasnosti, sve što im je trebalo da bi oni počeli i proširenje puta.
– Podijelili su letke po naselju o planovima širenja puta i vremenu zatvaranja istog (svakog dana od 08.30 do 18.30) naravno bez potpisa i počeli… Od petka put je neprohodan 24 sata, ljudima su automobili ostali tako da po ovolj ljepoti od vremena ne mogu kolima mrdnut, ne daj Bože hitnog slučaja ili čega drugog… blokirano naselje, a po zakonu, ako se radi na taj način mora se obezbijediti alternativni put, u ovom slučaju rijeka je jedini. Ali ne postoji barka za pomoć ljudima da dođu do kuća, djeca iz škole itd… Ne postoji nikakva zaštita objekata ispod brda koje kopaju, nikakva tabla na početku radova (samo saobraćajni znak-radovi na putu) a ispred moje kapije stoji izvaljena tabla JP Morsko dobro-opasnost od odrona. Dakle, upozoriše mi familiju da nas čeka odron non stop, pa ako ga izbjegnemo – na konju smo, upozorili nas jesu, ali uradili nešto da isti i spriječe, obezbijede nam kuću, garažu, auto, nas – to ne! – pišu nam ogorčeni mještani.
igalo radovi3Zoran Bijelić tvrdi da je investitorima, koji grade hotel apartmane, rečeno da se put ne može zatvarati tokom čitavog dana nego u određenim vremenskim intervalima, kako bi svi mještani mogli normalno da prolaze.
On objašnjava da je saglasnost za proširenje puta dala opština Herceg Novi, izvođač radova je DOO Bokić i ovom rekonstrukcijom povezaće se naselje na ušću rijeke Sutorine sa Njivičkim putem.
Glavni projekat reknostrukcije puta uradila je ING ERDEVIČKI-Herceg Novi, a opština je rješenjem predsjednika, za izvršni stručni nadzor radova, postavila Živanka Erdevičkog.
Iz JP Komunlno stambeno rekli su nam da je na zahtjev izvođača radova uklonjeno i 17 kandelabera sa ovog puta, a da su dva potpuno demontirana. Oni bi nakon završetka radova morali biti vraćeni, ali na drugu poziciju s obzirom da će put biti širi.igalo radovi4tabla izgrad apart hotelaigalo radovi2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code