Početna Sport Sportisti iz Zimbabvea bi i ove godine i te kako dobrodošli u...

Sportisti iz Zimbabvea bi i ove godine i te kako dobrodošli u Crnu Goru i na bazen Jadran

1

Po društvenim mrežama i u komentarima čitalaca portala zbijaju se šale  sa odlukom NKT-ea kojom se od danas rezidentima Azerbejdžana, Bjelorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea daje mogućnost da slobodno uđu u Crnu Goru. Zapravo najviše s dijelom odluke, koji se odnosi na dozvoljeni ulazak državljana Zimbabvea.

I dok se mnogi izsmijavaju na taj način sa Republikom, koja se nalazi na južnom dijelu afričkog kontinenta i ima najveći procenat od 90% pismenih na cijelom kontinetu, PVK Jadran Carine, i te kako bi rado opet ugostio sportiste iz Zimbabvea.

Oni su, kao i brojni drugi iz inostranstva, dolazili uz preporuke, po znanje i vještine u hercegnovski klub. Provodili su po deset i više dana ne samo na treninzima u bazenu, nego i u hercegnovskim hotelima, restoranima, kafićima, obilazili Crnu Goru…

– Jadran Carine je ugostio u avgustu 2018, godine juniorsku vaterpolo reprezentaciju Zimbabvea, koji su imali sajne uslove u klubu i ponijeli najljepše utiske o domaćinima, smatrajući da je Hereceg Novi dragulj u Evropi – podsjeća direktor kluba, Miloš Mračević.

O boravku sportista iz Afrike u Herceg Novom pisao je i Radio Jadran.

Inače, Herceg Novi je posljednjih godina postao vaterpolo centar regiona, omiljeno mjesto za pripreme brojnih timova i selekcija.

– Otkako je 19.jula 2012. godine otvoren bazen Jadran na Škveru, čak 21 reprezentacija sa šest kontinenata i 106 klubova iz 30 država, dolazili su na pripreme i utakmice. Mnoge selekcije i više puta – navodi Mračević.

Na Škveru se vaterpolo igra u prosjeku 180 dana, organizuju trenažne i takmičarske aktivnosti vaterpolista Jadrana, kao i svih nacionalnih vaterpolo selekcija i plivača.

Ove godine, zbog pandemije, treninzi su počeli kasnije, a  otkazale su ekipe iz Franscuske, Njemačke, Australije, Holandije i Rusije.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code