SPORTSKA DVORANA U ŠKALJARIMA DO 2013 GODINE

SPORTSKA DVORANA U ŠKALJARIMA DO 2013 GODINE

0
Podijeli

Sportska_dvorana_KO2Nakon višemjesečnog kašnjenja Sportska dvorana u kotorskim Škaljarima, vrijedna 8 milona eura i sa novim rokom izgradnje od 18 mjeseci, biće otvorena 2013. godine. U to nas uvjeravaju investitori i izvođači, koji su završili oko 60 odsto građevinskih radova. Najviše se obradovalo preko 20 sportskih klubova u Kotoru.

Na atraktivnoj lokaciji zahuktao se ovih dana posao na površini od 3500 kvadrata. Teškoće prilikom širokog iskopa zemljišta, izmjene  projektne dokumenacije i statike, imovinski sporovi, usporili su ovaj, za Kotor, kapitalni poduhvat.

Picerija i restoran

– Morali smo i da  izmjestimo visokonaponski kabl, da izgradimo privremenu kanalizaciju za okolne zgrade. Čekali smo i da se riješi priključenje kanalizacionog sistema – kaže za Radio Jadran direktor Zavoda za djecu s poremećajima sluha i govora, Borislav Kašćelan.

S novim rokom od 18 mjeseci investitor Zavod za školovanje i rehabilitaciju lica sa oštećenjem sluha i govora, kao i glavni izvođač cetinjska „Lipa“ tvrde da će dvoranu zavšiti do 2013.godine.

Sportska_dvorana_KO_radnik– Trenutno radimo na tribinskom dijelu armiranja i objekta. Na trećoj ploči armiraju se stubovi i tribine. Betoniramo i donji dio borilišta. To je nekih 60 odsto grubih građevinskih radova koji su završeni – ističe Sreten Nešić, rukovodilac gradilišta,“Lipa“ DOO Cetinje.

Dvorana  će moći da primi 2500 gledalaca. Ispunjavaće sa pratećim sadržajima i opremom svjetske standarde. Služiće sportskim klubovima , ali i za programe zabave i kulture, kao i međunarodne skupove. Osim toga biće to prva dvorana u Crnoj Gori koja će moći da prihvati i lica sa poremećajima u razvoju, ili djecu sa posebnim potrebama. To je prilika da se i oni sportski usavršavaju i takmiče .

Sredstva od 8 milioan eura za Sportsku dvoranu obezbjeđuju opština Kotor i Vlada Crne Gore.

Sportska_dvorana_KO_1

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code