SPORTSKI CENTAR IGALO BEZ ZAKUPCA

SPORTSKI CENTAR IGALO BEZ ZAKUPCA

0
Podijeli

sportski_centar_igaloRaskinut je ugovor sa zakupcem JP ˝Sportski centar˝ u Igalu, jer firma “SPORTTOURS” d.o.o. iz Kotora, iza koje stoje ruski državljani nije ispunila tražene uslove. Tako će i depoziti od 27.000 eura ostati na računu opštine – potvrdio je Radiju Jadran direktor JP ˝Sportski centar˝ Savo Morović.

– Ključevi su vraćeni, ugovor je raskinut jer nisu opremili hotel i restoran inventarom, kako je dogovoreno. Tako da je sada JP ˝Sportski centar˝ u rukama opštine – kaže Morović.

Picerija i restoran

Nakon tri neuspjela tendera iz lokalne uprave su u septembru prošle godine objavili da su našli najpovoljnijeg  ponuđača. – To je firma koja je samo registoravan u Crnoj Gori, a vlasnici su ruski investitori sa Urala. Predviđeni rok zakupa objekata, hotela i restorana, bio je na 3 godine, a mjesečna zakupnina 4.500 eura – podsjeća Morović.

On najavljuje isti posao sa drugoplasiranim zakupcem na tadašnejm tenderu, a on, otkriva nam Morović, posluje u istoj firmi sa kojom je upravo raskinut ugovor.

– Objekat sportskog hotela ima 35 smještajnih jedinica raspoređenih na tri etaže ukupne površine 1000m2, dok restoran sa kuhinjom zahvata  površinu od 500m2.

Sportski centar, koji se gradio kao Skadar na Bojani je u lošem stanju. Pod u dvorani je oštećen, toplotne pumpe su neispravne, pa nije moguće ni grijanje niti hlađenje. Krov propušta, akustika nije urađena kako treba, a ispod otvorenih terena je koloplet električnih i vodovodnih instalacija, a projekta nema.

– Lani smo se najviše fokusirali na adapatciju najoštećenijeg dijela poda, a to je oko 160 m kvadratnih. Od svojih sredstava smo to učinili, tako da se mogu održavati sportska takmičenja – pojašnjava Morović. Za postavljanje nove podne obloge u dvorani potrebno je još 200 hiljada eura.

– Krov prokišnjava ali ne značajno tako da taj problem može da se zanemari – smatra Morović i ističe da je objekat rađen za najveća sportska dešavanja, zato i problem akustike nije tako bitan.

Ipak, pitamo, kako je moguće da se ovako značajan i skup objekat, koji je koštao preko 8 miliona eura, a spekuliše se i sa mnogo većim iznosom, uradi uz toliko propusta?

Morović ne zna odgovor.

– Naše je sad da u skladu sa trenutnim stanjem održavamo i spriječavamo dalje propadanje. U prošloj godini prihodovali smo 119.000 eura, ali za potpuni kvalitetni rad Sportskog centra potrbeno je 168.000 eura. I to ne za idržavanje objekta nego za plaćanje usluga sportistima Herceg Novog – kaže Morović.

Podsjećamo da je za Sportsku halu u Igalu opština beogradskom „Energoprojektu“ kao nadoknadu ustupila atraktivan/mada klizav/ teren na Savini, uz samu morsku obalu, kao i plac u Igalu, takođe za gradnju apartmanskog naselja. Ugovor o međusobnim obavezama, oko komunalija, izgradnje puta i drugih važnih „sitnica“ i „prebijanja“ ni danas nije zaokružen.sportska_dvorana_Igalo

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code