SPORTSKI RIBOLOVCI ˝JUGOLA GRAKALIĆA˝ : KISE ZLOUPOTREBIO FUNKCIJU

SPORTSKI RIBOLOVCI ˝JUGOLA GRAKALIĆA˝ : KISE ZLOUPOTREBIO FUNKCIJU

0
Podijeli

fishingNe smiruje se prašina među bokeljskim ribarima zbog načina na koji predsjednik Udruženja profesionalnih ribara na moru Crne Gore, Marko Kise izlovljava ribu.

– Sa pravom se podigla prašina zato što je ovakav način lova prije svega nehuman, jer se na kilometrima dugačkom konopcu vješaju komadi lanca, vezuju najlonske kese i slično. Vuča konopca po morskom dnu proizvodi užasne zvučne i vizuelne efekte od kojih riba bježi glavom bez obzira. Na kraju kad se obruč stegne završi u mreži koja je sastavni dio ovoga alata – upozoravaju iz Udruženja sportskih ribolovaca „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

-Ovaj problem je samo poslijedica mnogo većeg i šireg problema, jer se Marko Kise preko funkcije predsjednika Udruženja kočara, vješto koristeći neiskustvo mlade države Crne Gore u oblasti ribarstva, uspio nametnuti kao vrhunski autoritet i znalac, pa čak i u kreiranju zakonskih odredbi, a sve u svoju ličnu korist – tvrde novski sportski ribolovci.

Oni su ustvrdili i da Kise preko resornog ministarstva i Instituta za biologiju mora iz Kotora već godinama provlaći i realizuje štetne ideje, od kojih je jedna da je ovakav način ribolova zakonski dozvoljen.

– Podsjetimo javnost da je Marko Kise glavni zagovornik izgradnje luke za vezivanje koča u Njivicama. Svi koji smo putovali Mediteranom znamo da su takve luke smještene kilometrima daleko od gradova zbog neprijatnog zadaha koji se kilometrima širi uokolo. Njivice su sastavni dio grada Herceg Novog i zato apelujemo i na Njivičane i na sve građane da ovoj štetočinskoj ideji koja je direktno uperena protiv turističkog razvoja našega grada, odlučno kažu NE dok ne bude kasno za to – poručuju iz Udruženja sportskih ribolovaca „Jugole Grakalić“.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code