Početna Sport Sportski ribolovci u otvorenom pismu Komisiji za sport: Niste dobro odmjerili

Sportski ribolovci u otvorenom pismu Komisiji za sport: Niste dobro odmjerili

9

savez-za-sportski-ribolov-na-moruReagujući na proglašenje i dodjelu priznanja najboljim sportistima u Herceg Novom, u protekloj takmičarskoj sezoni, predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, Mladen Rostović uputio je otvoreno pismo opštinskoj komisiji za sport:

–      Prije svega želio bih da u svoje ime i u ime Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, čestitam svim nagrađenim sportistima i sportskim radnicima našeg grada. Nikako ne bih želio da ovo moje pismo baci sjenku na nagrađene, jer smatram da su nagrade  sigurno zaslužili. Ovo moje otvoreno pismo  je samo naslovljeno članovima komisije i samo njima.

Draga gospodo, kao prvo žao mi je što se ovo danas dogodilo i što naši mladi Novljani, sportisti, velikani nisu dobili zaslužena priznanja. Možda je i moja krivica što vas nisam prošle godine  javno opomenuo u ime Saveza da jedino naš grad u Crnoj Gori nije dodjelio priznanja najbolima u 2015 godini. Pogriješih u nadi da će to ove godine biti kao treba, kad ove godine baš kako ne treba.

Kao sportski radnik nije mi jasno šta se to dodjeljivalo danas .Da li ste danas dodjelivali nagrade za 2015. ili 2016. godinu  ili kako mediji napisaše ”takmičarskoj  2015/16 godini”?

Naš Savez ne poznaje ovaj način nagrađivanja, već kao drugi nagrade najboljima dodjeljuje na kraju kalendarske godine i to javno saopštava i objavljuje na svom sajtu, a što draga gospodo možete provjeriti i vidjeti ima li Novljana, ekipa i klubova koji su najboli u Crnoj Gori. Ono što je najviše pogodilo naš Savez jeste da naše nade, naši junior nisu spomenuti ni jednim aktom Komisije za sport. Mi u Savezu smatramo da ste mnogo pogriješili ili u načinu dobijanja podataka, ili u kriterijumima za bodovanje.

Nemoguće je da se ovakve stvari dogode i to na štetu mladih sportista našeg grada. Obaveza Saveza za sportski ribolov na moru je još veća iz razloga što je ovo pored jedriličarskog saveza jedini savez Crne Gore koji ima adresu u našem gradu, tako da komunikacija ne bi trebalo da  prestavlja problem. Obaveza  Saveza je i da ukaže na kuriozitet da je kompletna juniorska reprezentacija Crne Gore, zajedno sa selektorom iz našeg grada. Ta naša reprezantacije je prije mjesec, u Tivtu, na 16. Svjetskom prvenstvu u disciplini “ Ribolov sa štapom iz usidrenog broda “ osvojila bronzanu medalju.

Naša reprezentacija nastupala je u sastavu: Aleksandar Milosavljević, Miloš Dašić (“Igalo”), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović (“Ribar” Baošić), Miloš Ivanović (“J. Grakalić” Herceg Novi) i Bojan Zurovac (“Dinigla” Bijela) – selektor Slobodan Svilanović iz Bijele, a najveći uspjeh je treće mjesto na svijetu tj. bronzana medalja našem reprezentativcu Aleksandru Milosavljeviću iz Igala. Ako ova šestorica mladih novskih sportista koji osvajaju svjetska priznanja i medalje, nisu perspektivni sportisti  našeg grada ne shvatam šta bi oni trebalo da urade da ih kriterijumi Komisije barem prepoznaju.

Ovo mi je, draga gospodo iz Komisije, kao predsjedniku Savaza i kao Novljaninu, malo lakše palo kada sam primjetio kako ste tretirali juniore  reprezentacije Crne Gore u vaterpolu, koji su prije dva mjeseca u Podgorici, na Svjetskom prvenstvu osvojili srebrnu medalju. To su mladi vaterpolisti Jadrana, koje kao sportski radnik moram pomenuti, jer su i oni pored juniora sportskih ribolovaca, ponos porodice, škole, kluba, grada i države, a to su: Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Petar Mijušković i Dušan Baničević.

Šta reći ovim mladim ljudima našem ponosu: “Morate osvojiti svjetska zlata, pa ćete tek onda postati perspektivni sportisti našeg grada!”.

Pošto ove mlade sportiste  lično poznajem, znam da će oni uraditi sve da im na  grudima uskoro zasijaju zlatne medalje.

Draga gospodo iz Komisije za sport Opštine Herceg Novi niste dobro odmjerili! – poručuje na kraju otvorenog pisma, predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, Mladen Rostović.

9 Komentari

  1. Komisija je napravila grub propust kada su mladi vaterpolisti pitanju. Što se ribolovaca tiče oni postižu vrijedne rezultate ali to nije sportska disciplina. Lov i ribolov iiako mogu biti takmičarski spadaju u hobi , nisu nigdje na svijetu tretirani kao sport. Vještina, hobi. Što ne pravda nebrigu i propuste komisije naročito kod izbora sportskog radnika godine.

  2. Komisija za sport, u sastavu:S.Curcija, B.Obradovic,M.Kovacevic,D.Boskovic,M.Govedarica zamjenjen sa N.Gecajem, je pocetkom 2016 godine donjela odluku o proglasenju i dodjeli priznanja za najboljeg sportistu, sportski kolektiv, sportskog radnika i perspektivne sportiste za 2015.godinu.
    Zasto se nije postupilo na vrijeme i zasto se desila promjena, odgovor ocigledno moze dati samo kabinet Predsjednice.

  3. Odluke je donijela da zaboravi ove divne momke što pobroja Rostović Komisija za sport Opštine Herceg Novi, u sljedećem sastavu: Vladimir Dželetović, Boris Obradović, Siniša Ćurčija, Đorđe Arnaut i Dejan Bošković.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code