Sprema se izgradnja pet turističkih objekata u Herceg Novom

Sprema se izgradnja pet turističkih objekata u Herceg Novom

13
Podijeli

Odavno novska Skupština nije bila u prilici da utvrđuje lokacije za izgradnju turističkih objekata, a u srijedu 11. oktobra pred odbornicima je čak pet predloga Odluka kojima se definiše mjesto za izgradnju turističkih zdanja: u Njegoševoj i Ulici Desete hercegovačke brigade, kao i turističkih kompleksa u Igalu, Ratiševini i Trebesinu.

O čemu je tačno riječ, ne znamo, jer materijali će biti naknadno dostavljeni, obavijestili su iz skupštinske službe.
Mnogi najavu utvrđivanja lokacija za izgrdanju lokalnih objekata od opšteg interesa, odnosno turisitičkih objekata, ne povezuju samo sa novim razvojnim ciklusom u Herceg Novom, kao i mogućim prilivom novca od nadoknada za komunalno opremanje. Jer, prije primjene novog Zakona o prostornom planiranju i uređenju, lokalna uprava koristi mogućnost da sama odredi gdje, ko i šta može graditi.

Picerija i restoran

Skupština Crne Gore usvojila je nedavno u stručnoj javnosti i opozciji sporni Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata. On definiše oblast planiranja prostora, načine i uslove izgradnje i legalizacije bespravnih objekata.

Novine u zakonu se odnose na planiranje i planska dokumenta, uređivanje građevinskog zemljišta, uslove izgradnje objekata, stručni nadzor i legalizaciju bespravnih objekata. Novina je ukidanje građevinske i upotrebne dozvole i uvođenje prijave radova sa dokumentacijom propisanom zakonom kao uslova za građenje.

Zakon osporava lokalna uprava u Herceg Novom, smatrajući da predstavlja nastavak centralizacije i miješanje Vlade u njene nadležnosti kada je riječ o planiranju prostora.

13 Komentari

 1. Bosko lucic hotel iza opstine to je od opsteg interesa samo ne znam kojeg, hotel u igalu ispod druge faze na samom setalistu i on je od interesa opstine voljeli bi da nam objasne koji je to interes.Bolje bi bilo da nam osvjetlite grad idemo po mraku po cijelom gradu kao da smo u ratu.I mi pricamo o hotelima a pogledajte kakav nam je grad sta nudite turistima ? Ulice bez svijetla , prekopani trotoari, prljave ulice, Nadamo se da ovo sve prate kojekakve inspekcije i da se malo pozabave sa vama.

  55
  8
 2. Objekti od opšteg interesa, državni i lokalni, oslobođeni su obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta. To znači da investitori neće plaćati naknadu, nego će dozvole dobiti za džabe.

  25
  3
 3. Da će Bog da u Novska Opština krene uzlaznom linijom. Sasvim je nebitno ko gradi i ko ulaže. O tome mogu samo ljubomorni i zavidni da komentarišu, ako se ti projekti uklapaju u GUP Herceg-Novog i ambijentalno. Kao što vidite, ne želim niti da pomenem onoga ko je zaslužan za te investicije, a kada se investicije realizuju i profit prostruji kroz raznorazne aktivnosti vezane za imenovane projekte, moje srce i duša će biti zadovoljeni. Naprijed svima onima koji žele ljepši, bolji i uspješniji Herceg-Novi.

  44
  4
  • E moj Gojko ti si pravi komunisticki bacac patriotskih parola vidi samo clanak sta pisu ljudi iz struke arhitekti. Pa se javi s komentarom. Nije to kvalitet to je kao i do sada jos i gore skrnavljenje grada izigravanje zakona, mazanje ociju gradjanima. U sustini to je partisko silovanje prostora, za saku para koje ce pojedinci dobiti.

 4. Pa kad su nam razni karići jovanovići i ostali tajkuni zauzeli obalu,turističke kapacitete gradićemo po Ratiševini.
  Sretno nam bilo.

  49
  11

Ostavite komentar

*

code