Početna Društvo Spremajte se za 13. Dječiji karneval u Herceg Novom

Spremajte se za 13. Dječiji karneval u Herceg Novom

0

Svečanim podizanjem zastave na Sat kulu, u Herceg Novom će 6. juna početi četvorodnevni 13. Dječiji karneval, koji organizuje NVO Omladinski centar. Tada će tradicionalno grad biti u znaku djece, okićen šarenim zastavicama, a „ključevi grada“ simbolično će biti predati malom kapu karnevala, koji će biti izabran do početka karnevala.

Stoga su u ovoj NVO već počeli sa organizacionim pripremama kako bi Herceg Novi i ovog puta bio dobar domaćin za preko 1000 učesnika, koji će tradicionalno doći iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

Program karnevala nema izmjena, pa bi dan nakon podizanja zastave, kao i do sada, na bazenu Jadran trebalo da bude upriličeno svečano otvaranje i predstavljena princeza karnevala.

Velika karnevalska povorka trebalo bi da bude održana u subotu 8. juna, na ustaljenoj ruti – od glavnog gradskog Trga do zgrade Opštine, gdje će biti upriličen glavni program uz muziku i predstavljanje svake grupe ponaosob.

Tradicionalno, posljednji dan karnevala, nedjelja, 9. jun rezervisan je za izlet brodom kroz zaliv Boke.

Novina ovogodišnjeg karnevala biće učešće đaka koji dolaze na Karneval prijateljstva, čiji je domaćin OŠ Milan Vuković. U NVO Omladinski centar kazali su kratko da na ovaj način žele da pruže priliku gostima da budu dio maškarane povorke, ne otkrivajući više detalja.

Iz NVO Omladinski centar pozivaju zainteresovanu djecu iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola da počnu sa pripremanjem maski po svojoj želji. Tema je slobodna,  nema ograničenja u materijalima od kojih će maske biti pravljene,  od kartona, ukrasnih papira, sunđera i slično.

Prijave su otvorene do 31. maja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code