Početna Društvo Spriječene kriminalne grupe da zloupotrijebe školski brod “Jadran” za krijumčarenje droge

Spriječene kriminalne grupe da zloupotrijebe školski brod “Jadran” za krijumčarenje droge

19

Određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda “Jadran”, planirano za danas, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti. Do tog saznanja su došli službenici  Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, saopštavaju iz Ministarstva odbrane.

Naime 19. aprila je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Picerija i restoran

U ranim jutarnjim časovima, vojna policija je obavila pregled i pretres školskog broda “Jadran”, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama. O tome je obaviještena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, rade na otkrivanju i procesuiranju počinilaca ovog krivičnog djela.

Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima u toku dana dodatno informisati javnost, saopštavaju iz Ministarstva odbrane.

19 Komentari

 1. Jedino je Duterte, Predsjednik Filipina, efikasno odgovorio na drogaški kriminal. Po ulicama su zalijepljeni spiskovi osumnjičenih. Svako ima pravo da ubije proskribovane, ako se odmah sami ne predaju policiji. Predaju se gradonačelnici, policajci, obični i srednji dileri. Strijeljano je, ili ubijeno na ulici, više od 6000 kriminalaca sa spiskova. Najvažnije: trgovina i upotreba droge su gotovo prestali. Slično postupaju i u Kini i Vijetnamu, ali su suđenja komplikovanija, dokazivanje teško, pa nije toliko masovno strijeljanje na stadionima, pa time ni efikasno.

  17
  3
 2. Ha ha spriječene su dobro, kad su se us.ale u njega. Što Ministra Belog orla ne pitate dje je bio što je radio da se ovo ne desi. Kako čuva kopnenenu granicu kada mu je ovako na školskom brodu.

  22
  5
 3. Ne mogu doći do reči: da li je moguće da je i vojska počela prepisivati recepte vladajućih struktura i u svoje redovne aktivnosti (između ostalog) uvela i krijumčarenje droge.

  Gde je u celoj priči komandant broda, gde su oficiri, gde je oficirska čast. Nije valjda da toga više nema u CG vojsci.

  Ako je članak istinit – ovo je zaista bruka za mornaricu, celu vojsku i celo Ministarstv odbrane!

  29
  11
 4. Nije mi jasno kako ti momci koji uče Pomorsku Školu misle sutra da se zaposle na brodovima kao pomorci, ako sad konzumiraju drogu. Đeco draga, u današnje vrijeme sve firme svijeta šalju kandidate na kompletne sistematske preglede i ako ustanove i najmanji problem sa zdravljem, a posebno sa drogom oni sa takvim kandidatima ne potpisuju ugovore. Doduše ima tu još nekoliko firmica koje su dosta neozbiljne i potplaćuju ljekarske preglede, ali sa obzirom da je svjetsko pomorstvo prezasićeno sa kandidatima, onda ni te neozbiljne firmice neće još dugo opstati. U pamet se đeco dajte, jer vaša jedina šansa da uspijete je da budete vrijedni, pametni i zdravi kao dren kako bi ste dobili šansu za karijeru, koju vam ozbiljno ugrožavaju kandidati iz mnogoljudnih zemalja, a đe je standard života i do pet puta niži nego li u Crnoj Gori. Bači drogu, đavoli je uzimali, dabogda!

  26
  2
 5. Kriminalne grupe ? ovo više liči na namjeru zlonamjernih da urše ugled CRne Gore!! BROD PLOVI NA RELACIJI GDJE I NIJE NEKA ZARADA NA DROGI!

  10
  13
 6. Ministar odbrane,ako ima i malo obraza da podnese
  ostavku ako se utvrdi da je to sve istina.
  Sramota da se na brodu Ratne Mornarice Vojske Cg,
  a ujedno i clanici NATO,sverca droga.
  Kazem samo “ako ima obraza”….

  22
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code