Sprovedene sve preuzete obaveze povodom dolaska tijela Sv Leopolda

Sprovedene sve preuzete obaveze povodom dolaska tijela Sv Leopolda

0
Podijeli

Rodni grad Sv Leopolda spreman je za dolazak tijela ovog velikog sveca, sve službe i preduzeća sproveli su preuzete obaveze i međusobna saradnja je na visokom nivou, konstatovano je danas na završnom sastanku organizacionog odbora.

Kako je saopšteno iz pr službe Opštine, dogovoreni su i preostali detalji koje je potrebno ispratiti, kako bi ovaj događaj prošao na najbolji mogući način.

Picerija i restoran

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović, koji je i predsjednik odbora, istakao je zadovoljstvo nivoom saradnje, da su svi na besprjekoran način odgovorili zahtjevima i sve aktivnosti teku prema planu.

Zahvalio se članovima odbora, koji su na molbu lokalne uprave pristali da budu dio ovog tijela, jer, kako je rekao, bez koordinacije svih učesnika dobra organizacija ne bi bila moguća.

Član odbora ispred Kotorske biskupije Don Robert Tonsati, kazao je da je grad ispunio sve što se očekuje prilikom organizacije ovako velikog događaja. Sretni su i zahvalni svima koji su izašli u susret, pokazali spremnost i shvatanje značaja vraćanja tijela „sveca iz Herceg Novog koji je osvojio svijet“ u rodni grad.

Dodao je da je za sada najavljen organizovani dolazak 20 autobusa, ali i brojnih vjernika iz zemlje i regiona koji će stići privatnim vozilima.

Prema planiranom programu, tijelo Sv Leopolda u Herceg Novi dolazi 15. septembra oko 13 sati. Tada će u parku „Boke“ biti upriličena Liturgija dočeka (Služba riječi), a potom tijelo ostaje izloženo štovanju vjernika do ponoći. U 18 sati slavi se pjevana večernja, a u 19.30 sati je bdjenje.

Od ponoći do 7.30 sati sljedećeg dana relikvija će biti u obližnjoj crkvi Sv Antuna, koja će biti otvorena za molitvu.
U subotu, 16. septembra, u 10 sati počinje svečana koncelebrirana Misa, a kasnije, od 16.30 sati Misa ispraćaja, nakon ćega će tijelo se relikvija uputiti ka Dubrovniku.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code