SRĐAN MILIĆ: NAŠU POBJEDU U HERCEG NOVOM NIKOME PUSTITI NEĆEMO

SRĐAN MILIĆ: NAŠU POBJEDU U HERCEG NOVOM NIKOME PUSTITI NEĆEMO

156
0
Podijeli

Klub poslanika SNP-a u crnogorskom paralamentu danas je napustio zajesedanje do daljnjeg, jer, kako je rekao predsjednik ove partije, Srđan Milić, razlozi za to su formiranje nove vlasti u Herceg Novom.

– Smatramo da smo došli do situacije koja se više ne može tolerisati i da sa druge strane pošaljemo poruku svima u Crnoj Gori da je „afera snimak”, svoj početak imala u aprilu 2012. godine upravo u Herceg Novome i da se isti junaci te afere pojavljuju i prethodinih dana i sinoć kada se pokušava promjeniti izborna volja građana Herceg Novog – kazao je Milić na današnjoj sjednici parlamenta.
To je, kako je rekao, direktno u suprotnosti sa Ustavom Crne Gore u kome se kaže, da se ne može uspostaviti, niti priznati vlast, koja ne prositiče iz slobodno izražene volje građana, na demokratskim izborima u skladu sa Zakonom.
Po Miliću neko pokušava, oteti SNP-u Crne Gore 1.700 glasova u Herceg Novom.
– Mislim da je za zastiđet’ Crne Gore da postoje političke partije kao što je DPS koja se ne libi da sklopi sporazum iako zna da se ta lica, lažno predstavljaju – istakao je Milć.
– Ta lica ne predstavlju klub odbrnika SNP-a Herceg Novi shodno dokumentaciji koja je njima dostupna.
Neko nema hrabrosti da izađe na izbore, neko pokušava nešto što nije uspio 14 godina u Herceg Novome da mimo izbora, otme vlast – tvrdi on i podsjeća i da je prva presuda za kupovanje lične karte bila u Herceg Novom, a da će krivične prijave za lažno predstavljanje uraditi u odnosu na one koji to rade, ali je činjenica kako je kazao, da ovo potpuno obesmišljava izborni proces.
Danas Herceg Novi, a sjutra to može biti Podgorica, gdje DPS-u nedostaje samo jedan glas, i gdje će se neko naljuti zbog nečega i odlučiti da mandat koji nije osvojio, nego mu pripada zbog toga što je na listi politčke partije, doda onima kojima to nedostaje.
Zato, kaže Milć, donose odluku da neće više da učestvuju u radu parlamenta, apsolutno ne pozivajući nikoga da im se pridruži.
– Jedno je sigurno, našu pobjedu u Herceg Novom nikome pustiti nećemo. Ako žele da se izmjere sa nama neka izađu na izbore, a na ovako podao i podmukao način, nikome nećmo dozvoliti da se igra sa građanima Herceg Novog – poručio je lider SNP-a.
Na ovo izlaganje Milća odgovorio je politički direktor DPS-a,Trazan Milošević rekavši da je „zastiđe Crne Gore”, ono što se u prethodnom periodu dešavalo u Herceg Novom i da ne može da služi nikome, a naročito partijama koje su bile na vlast, te da upravo oni treba da naprave analizu urađenog i nađu razloge za ovo što se dogodlilo u Novome.
– Oragni naše partije će na osnovu sporazuma koji je potpisan u Herceg Novom, donjeti konačnu odluku vezanu za funkcionisanje vlasti u ovom gradu – kazao je Milošević.
Organi predsjedništva DPS-a nisu donjeli odluku u odnosu na ovo i ta koalcija tek treba da dobije saglasnost naših organa – bio je izričit Milošević.
U svakom slučaju ono što je zasigurno je da Novom treba odgovorna vlast koja će biti definisana na jasnim principima, a mi ćemo se zalagati za to u slijedećem periodu.
Iz klubova odbornika Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore iznesen je stav da je formiranje nove vlasti u Herceg Novom čin „brutalne političke korupcije” te da će stav o tome zauzeti danas.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code