Početna Oko nas Tivat Srećko Tripović podnio ostavku: Postrojenje za preradu otpadnih voda Tivta i Kotora...

Srećko Tripović podnio ostavku: Postrojenje za preradu otpadnih voda Tivta i Kotora bez direktora

5

Izvršni direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje i prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat, Srećko Tripović, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Foto:Radio Tivat

U ostavci koju je proslijedio Upravnom odboru, Tripović je kako saznaje Radio Tivat, naveo da je ostavka lični čin i da je podnosi „zbog nemogućnosti obavljanja funkcije u punom kapacitetu“. O njegovoj ostavci treba da se izjasni tročlani Upravni odbor u kome su dva člana iz Kotora, a jedan iz Tivta.

Tripović je bio i jedini zaposleni u Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat kojim do septembra upravljaju stručnjaci njemačke firme WTE koja je bila izvođač radova.

Zajednička tivatska i kotorska firma od osnivanja ne može da profunkcioniše, upitno je njeno finansiranje kao i rad Upravnog odbora koji je u nekoliko poslednjih slučajeva održao sjednice elektronskim putem.

Postrojenje ne može da postigne potrebne parametre čistoće prerađenih kanalizacionih voda kojima je trebalo da budu navodnjavani golf tereni u kompleksu Luštica Bay. Opština Tivat oko eksproprijacije zemljišta na području Klačine privatnim vlasnicima zemljišta iz Krtola trebalo je da isplati ukupno preko 1,2 miliona eura.

5 Komentari

  1. Ovaj sistem ,kao ni jedan slican u CG nece moci postici zadate parametre proizvodnje tehnicke vode ,pogotovo u kisnom periodu.Parametri uzeti kod proracuna za ovaj sistem su pogresni .Da bi sistem funkcionisao ,potrebno odvojiti atmosferku kanalizaciju od fekalne.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code