Početna Društvo Srednjoškolci od petka na ekskurziji po srednjoj Evropi

Srednjoškolci od petka na ekskurziji po srednjoj Evropi

7

Učenici završnih razreda JUSMŠ Ivan Goran Kovačić i ovu školsku godinu započeće na najljepši način – odlaskom na osmodnevnu matursku ekskurziju.

Njih 146 otputovaće u petak, 30. avgusta u 16 h, sa parkinga novog dijela Instituta na osmodnevno putovanje tokom kojeg će obići dijelove Slovenije, Austrije i Češke. Ekskurzija se realizuje posredstvom turističke agencije Atlas tours iz Podgorice.

Pola sata prije polaska, oko 15.30 h službenici Centra bezbijednosti Herceg Novi obaviće kontrolu tehničke ispravnosti autobusa, alko testiranje vozača, dok će učenicima biti podijeljeni flajeri sa savjetima i upozorenjima o pravilima ponašanja van države Crne Gore. Nakon toga, patrola će ispratiti maturante do graničnog prelaza na Debelom brijegu.

Sa druge strane, u JUSMŠ Ivan Goran Kovačić upis još uvijek traje, a do sada je prema riječima direktora ove obrazovne institucije, Momira Dragićevića, upisano njih 240.

Upis u školsku 2019/20. godinu za redovne učenike II, III i IV razreda obaviće se sjutra, 28. avgusta 2019. godine od 8 do 12 časova.

Učenici četvorogodišnjih srednjih stručnih škola su obavezni da donesu potvrdu o obavljenoj profesionalnoj praksi, napominju iz škole.

7 Komentari

 1. Nisu to djeca nego je većina punoljetna i roditelj je nemoćan ako mu dijete pije ili se drogira zato što ga ne liječi, već govori negativno o prosvjetnim radnicima, sakrivajući pravo stanje od društvene sredine. To je pogrešan pristup jer se tačno osjeti koje dijete zaudara po alkoholu ili marihuani i biće, u budućnosti, mnogo odbačenije od svoje sredine nego da se liječilo i izliječilo. Nema tog prosvjetnog radnika koji će svojim đacima reći da piju i drogiraju se pa da ima sto mana kao čovjek. Problem se ne rješava tako što se zataškava. Razgovarajte sa svojom djecom.

 2. Nek ne kritikuju djecu,nek pogledaju kako se oni ponašaju,ne svi,bez uvrede,i kakav im primjer daju.Djeca takodje pričaju i o tome kad se vrate.Stetan vam put i da se svi zdravo vratite.!!

  6
  3
 3. Slusajte,to sto djeca vasa vole da se opijaju i mnogo njih se uz to i drogira,krivi ste vi roditelji koji nijeste uspjeli da ih vaspitate. To sto ne znaju nista da ispricaju kad se vrate pa vi mislite da nema edukativnog sadrzaja,takodje ste krivi vi jer ste im usadili pogresan sistem vrijednosti.Stoga,kad ih pitate sta su vidjeli u Becu,oni odgovaraju trzni centar! Tek pojedina lijepo usmjerena djeca znaju da kazu gdje su bila i sta su vidjela. Zakljucak: vaspitajte djecu da se ne opijaju i ne drogiraju nego da cijene prave vrijednosti i sebe i svoje zdravlje i da postuju starije.

  18
  3
 4. E blago njima , mrtvi pijani obilaze evropske autoputeve, jer je ekskurzija uglavnom voZnja autobusom a ponajmanje edukativni karakter. Zali boze para, preskupo, zato ih je ovako malo, idu za svoj račun ljepše i bolje i jeftinije

  10
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code