Početna Društvo „Sretno dijete sretan grad“: Humanitarni sajam suvenira za bolnicu Kotor

„Sretno dijete sretan grad“: Humanitarni sajam suvenira za bolnicu Kotor

0

images_slike_gradovi_ko_kotor_turisti_2015_2Na predlog Ministarstva prosvjete, uz logističku podršku Turističke organizacije opštine Kotor, 18. maja će se održati humanitarni sajam suvenira, pod sloganom “Sretno dijete sretan grad”. Djeca će prodavati svoje suvenire od 11 do 14 sati, ispred glavnih gradskih vrata.

Sredstva prikupljena na ovaj način biće donirana dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor.

– Ideja vodilja jeste da naučimo mališane, ali i one malo starije da kroz igru i zabavu mogu dati veliki doprinos zajednici. Predškolci, osnovci i srednjošlolci su zajedno sa vaspitačima, učiteljima i nastavnicima uložili velike napore da osmisle i naparave suvenire sa državnim obilježjima, povodom proslave desetogodišnjice obnove nazavisnosti Crne Gore – navode iz TO Kotor.

Učesnici sajma su djeca iz JPU “Radost”, osnovnih škola “Njegoš”, “Savo Ilić”, “Nikola Đurković”, “Ivo Visin”, “Veljko Drobnjaković”, djeca iz Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”, ŠOSMO ”Vida Matjan” i srednjoškolci iz kotorske gimnazije.

Iz TO Kotor pozivaju sve koji su u prilici da posjete sajam i na taj način pruže doprinos humanitarnoj akciji za dječije odjeljenje Opšte bolnice Kotor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code